Europa is officieel gek geworden

RM_emoticon_gierig De ministers van leugen en bedrog van de Eurolanden waren gisteren weer eens bijeen in Brussel. Dit keer om het definitieve ‘reddings’pakket voor Ierland vast te stellen. Wat overigens geen redding is voor Ierland of haar inwoners maar voor de banken die Iers waardepapier hebben… Er is ook nog gesproken over de iets langere termijn. Waarbij, volgens het Financieele Dagblad, onder meer het volgende is bepaald:

Beleggers zullen bij nieuw uit te geven schuld vanaf medio 2013 rekening moeten houden met een eigen bijdrage als een land om steun aanklopt bij de EU. Die kan eerst bestaan uit looptijdverlenging van de schuld, dan verlaging van de rente, en uiteindelijk afstempeling.

Met andere woorden, koop als een gek bestaand schuldpapier van Griekenland of Ierland. Er is volgens de EU geen risico en je krijgt ook nog eens gegarandeerd ruim meer dan 5% rente… Krankzinnig! Hiermee worden de banken wederom gered terwijl de rekening aan de belastingbetaler wordt gepresenteerd. Zoals in het geval van Ierland; waar 20% van het zogenaamde reddingspakket uit het Ierse pensioenfonds komt. Jawel, Ierland plundert de eigen inwoners ten faveure van buitenlandse banken. Hier schieten woorden echt tekort maar het is volstrekt misdadig. En dit gaat de Euro en de Europese economie de kop kosten. Doe mij maar florijnen…

Geef een antwoord