Vacaturesite top 10: en voor de 2e keer omhoog!

Vacaturemonitor, positief Deze week is er wederom een stijging in het aantal vacatureplaatsingen te melden; dit keer van ruim 149.000 naar bijna 153.000 plaatsingen. Een toename van een kleine 4.000 plaatsingen. En hiermee is ook het verschil met het aantal vacatureplaatsingen van 2009 weer toegenomen; van 8,2% naar 10,6%. Een mooi resultaat!

En het wordt nog mooier, want ook het aantal unieke vacatures is ten opzichte van vorig jaar weer gegroeid. Was het vorige week nog een verschil van slechts 2,4%, deze week schiet de marge omhoog naar 6,5%. Hiermee gaan we weer een beetje richting het fraaie verschil in oktober, waar een piek van 11,9% werd gescoord.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 45 – 47)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 45 – 47)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -1,4%
  • Nationale Vacaturebank: -0,1%
  • Monsterboard: -0,3%
  • DOVAjobs: 0,0%
  • Megajobs: +0,2%
  • JobTrack: 0,0%
  • Careerbuilder: -0,1%
  • Vacaturekrant: 0,0%
  • Gus.nl: 0,0%
  • Randstad: -0,1%

Na de stijging van vorige week zakt Werk.nl deze week weer als een kaartenhuis in elkaar. En in vergelijking met het ADHD gedrag van Werk.nl heerst er bij de andere vacaturesites een serene stilte. Hoewel het algemene beeld licht negatief is. Met als uitzondering Megajobs die een kleine groei laat zien.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Na een scherpe stijging vorige week volgt er deze week een nog scherpere daling bij Werk.nl. Dit in tegenstelling tot Nationale Vacaturebank en Monsterboard die beiden een geringe daling laten zien. Het blijft toch opvallend dat bij een groei van het aantal vacatures de grootste vacaturesites altijd iets aan markaandeel inleveren.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord