BREKEND: Unique-directeur Jeannine Peek vertrekt

Jeannine Peek Jeannine Peek is opgestapt als directeur van uitzenddochter Unique van USG People. Dat melden meerdere betrokkenen onafhankelijk van elkaar aan RecruitmentMatters.

Peek – sinds mei 2008 directeur van Content – promoveerde nog geen jaar geleden tot directeur van zowel Unique als Content. Met haar vertrek is zij de laatste in een lange reeks van topmanagers die al of niet gedwongen afscheid nemen van USG People. Wij telden dit jaar voormalig Unique-directeur Michel de Lassaquère (februari), Executive Vice President Albert Klene (maart), CEO Herman van Campenhout (juni), Corporate Vice President Evamaria de Boer (augustus) en Start People-directeur Bram van der Wal (oktober).

Het vertrektempo van USG-managers is daarmee inmiddels om de maand. Met het vertrek van Peek zijn de twee grootste labels van USG People in de thuismarkt stuurloos.

Plotseling
Peeks vertrek komt plotseling. Gisteren nog sprak Peek op de website InOverheid de volgende profetische woorden.

De lijn tussen werk en privé wordt steeds dunner. Door het nieuwe werken is thuiswerken steeds gangbaarder, maar je ziet ook steeds vaker dat er sport-, ontspannings- en andere faciliteiten worden geboden op de werkvloer. Werk wordt mee naar huis genomen en aan de andere kant worden privé-zaken ook op het werk afgehandeld.

Het lijkt ons sterk dat deze klacht van Peek te maken heeft met haar vertrek. Relevanter lijkt ons de vorige maand verschenen melding van Peek dat de integratie van Content en Unique is afgerond.

Jeannine Peek heeft een stormachtige maar korte loopbaan bij het Almeerse bedrijf gehad. Als een onbekende in de uitzendmarkt volgde zij in mei 2008 de naar de ANWB vertrokken Mirjam Sijmons op als directeur van Content. Anderhalf jaar later schoof Peek door naar Unique waar zij het label Content in moest onderbrengen.

Wij hebben verantwoordelijk COO Hans Coffeng nog niet bereikt voor commentaar. Peek zelf was niet bereikbaar voor een reactie. Wordt vervolgd.

Geef een antwoord

9 Comments