Faillissementen in november

grafzerkHet aantal faillissementen bij uitzenders en werving & selectiebureau’s is in november weer net zo hard gedaald als het in oktober was gestegen. Van 11 faillissementen in september naar 17 in oktober en nu weer naar 10 in november. 

De trendlijn voor het maandgemiddelde op basis van het voortschrijdende jaarvolume gaat hierdoor weer iets sneller naar beneden maar lijkt nog altijd af te stevenen op een bodem van zo’n 15 faillissementen per maand. En dat is toch echt aan de zeer hoge kant. Hoewel, we hebben nog altijd een lange weg te gaan voordat we hetzelfde volume aan vacatures hebben als in 2008.

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand, gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume

De trendlijn (seizoensgecorrigeerd omdat het om een jaargemiddelde is gebaseerd) laat nog altijd een daling zien, maar die daling gaat bepaald niet snel. Met andere woorden; het aantal maandelijkse faillissementen lijkt op een aanzienlijk hoger niveau te bijven dan gedurende het grootste deel van 2008.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Ivo
    says:

    Worden hier de ‘zzp-ers als bureau’ ook in meegenomen? Dus als iemand zijn bedrijf(je) failliet laat gaan en weer (als Recruiter) in dienst gaat?
    M.a.w.: wat is de definitie van een ‘uitzender en werving & selectiebureau’ ?