Vacatures per regio: stabiliteit

Vacatures per regio, negatief Een ongekend resultaat deze week; in vergelijking met de resultaten van voorgaande week laten allevier de regio’s vrijwel exact hetzelfde beeld zien. In een vergelijking op 1 cijfer achter de komma is er geen verschil te zien. Een unicum gedurende de periode dat we deze wekelijkse rapportage maken. Als we overigens op twee cijfers achter de komma kijken is er een miniscuul minnetje te noteren. Verwaarloosbaar.

Tegelijkertijd blijven de regio’s op een resultaat staan dat een goede afstand heeft tot de resultaten in dezelfde periode van 2009. Met andere woorden, we doen het nog altijd een stuk beter dan vorig jaar om deze tijd. En dat geeft in de donkere dagen voor Kerst toch een lichtend voorbeeld voor hoe het verder moet.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 46 – 48 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 46 – 48 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,0%
  • West-Nederland: -0,0%
  • Oost-Nederland: -0,0%
  • Noord-Nederland: -0,0%

Een unieke situatie! Voor het eerst in de drie jaar dat we deze wekelijkse rapportage draaien is er sprake van vrijwel volledige stabiliteit. Ik zeg vrijwel volledig, omdat de grafiek over de afgelopen 52 weken laat zien dat er wel kleine veranderingen zichtbaar zijn, maar deze zijn zo klein dat ze net niet in 1 cijfer achter de komma te zien zijn. Waarbij het totaalresultaat overigens wel een minimaal minnetje laat zien, maar die is nauwelijks de moeite van het vermelden waard.

Daarnaast is het goed om te zien dat de regio’s zonder uitzondering een beter resultaat laten zien dan in de overeenkomstige periode van 2009. En natuurlijk onze beste regio; Noord-Nederland die ook nog eens boven de resultaten van de afgelopen twee jaar uittorent. Way to go!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

image

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Zoals gezegd; in deze grafiek is te zien dat er sprake is van kleine verschillen; waarbij minimale dalingen overheersen. Alleen Zuid Nederland doet in die zin niet mee; deze regio laat een plusje zien van 0,02%… Maar laten we eerlijk zijn, feitelijk is er sprake van een zeer stabiele situatie in de regio’s.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord