De beste vacaturesite van Nederland: Intermediair?

De beste, slechtste vacaturesite van Nederland Vandaag gaat Roland op bezoek bij de tweede vacaturesite van het VNU Media concern: Intermediair. En als dit bezoek een beetje lijkt op de eerdere ervaring die Roland bij de eerste VNU site (Nationale Vacaturebank) heeft gehaald; dan wordt dit toch nog een mooie dag.

En eerlijk gezegd verdient Roland dat ook wel een beetje; tenslotte zijn er niet al teveel positieve ervaringen geweest. En dat terwijl hij al een fors aantal sites heeft bezocht: NUwerk.nl, Careerbuilder, Megajobs, Nationale Vacaturebank, Bijbanen.nl Werk.nl, StepStone, Monsterboard en JobTrack.

Roland gaat een zestal opdrachten tot een goed einde proberen te brengen:

 1. Gebruik de zoekmogelijkheden van de site om vacatures te vinden die aan onderstaande criteria voldoen: deeltijdfunctie (32 uur/week), werkervaring van > 7 jaar, opleidingsniveau HBO(+), maximale reistijd 30 minuten van Rotterdam, met een salaris van minimaal EUR 3.750
 2. Maak een e-mail service aan die dagelijks nieuwe vacatures stuurt die voldoen aan de zoekcriteria
 3. Sorteer het zoekresultaat op salaris en/of verfijn het zoekresultaat op salaris
 4. Kies een vacature en zoek de contactgegevens van de recruiter / HR-medewerker. Neem vervolgens contact op met de medewerker via e-mail
 5. Onderzoek of de vacature uitleg geeft over de bereikbaarheid van de werkplek via openbaar vervoer
 6. Solliciteer online en neem nogmaals contact op met de recruiter / HR-medewerker op basis van de contactgegevens in de e-mail reactie

Opdracht 1. Zoeken naar vacatures
De zoekopdracht begint natuurlijk op de homepage:

Intermediair | Homepage

Roland vindt het een heel drukke pagina. En dat klopt. Gelukkig is er wel een duidelijke zoekfunctie beschikbaar met daarbij een hyperlink Uitgebreid zoeken. En dat is precies waaar Roland naar op zoek was aangezien hij met de quick search functie op de homepage niet uit de voeten kan.

Dit is het uitgebreid zoeken scherm:

Intermediair | Uitgebreid zoeken

Niet veel soeps, er zijn wel heel veel mogelijkheden maar de voor Roland relevante zoekopties zitten er nauwelijks tussen. Dat is een ferme tegenvaller; want hij had gehoopt dat de zoekfunctie vergelijkbaar zou zijn met Nationale Vacaturebank. Niet dus…

Eens kijken wat de zoekresultaten opleveren:

Intermediair | Zoekresultaat

Nou, dat valt tegen. Geen verfijningsmogelijkheden. Daarmee is overigens ook direct opdracht 3 van de baan dus Roland is niet al te teleurgesteld meer. Minder werk betekent makkelijker geld verdienen. Want de lol is er natuurlijk voor Roland al lang geleden afgegaan.

Opdracht 2. E-mail service aanmaken
In bovenstaand zoekresultaat is ook direct duidelijk dat Roland een vacature verzendservice per e-mail aan kan maken, via Maak e-mail alert aan. Roland kruist zijn vingers in de hoop dat hij eindelijk, eindelijk een keertje geen registratie hoeft te doen terwijl hij op de knop klikt:

Intermediair | E-mail aanmaken

Driewerf pokken! Hij moet zich aanmelden… En dat zal ongetwijfeld weer eens betekenen dat de site zijn huidige zoekopdracht vergeet. Roland slaakt een diepe zucht en klikt op de hyperlink: Meld je nu aan…:

Intermediair | Registreren

WTF? Roland kan zich niet registreren zonder een CV aan te maken of te uploaden? Zijn ze bij VNU nou helemaal van de pot gerukt? Dit kan toch niet waar zijn? Nou, vergeet het maar, denkt Roland. Ik wil alleen een e-mail verzendservice aanmaken en geen CV uploaden. Weg ermee!

Opdracht 4. Neem via e-mail contact op met de recruiter van een vacature
Er is een vacature beschikbaar bij Intermediair:

Intermediair | Vacature

Maar daar ontdekt Roland een grappig feit:

Intermediair | Vacature, plus zichtbare tags

Jawel, de vacaturetekst bevat een aantal tags, maar die zijn gewoon in witte tekst achter de functietitel geplaatst… Wat een armoe!

Verder is het proces om contact op te nemen identiek als bij Nationale Vacaturebank; dus daar hoeft Roland niet nog een keer een mailtje naar dezelfde recruiter aan te wagen. Dat zal hetzelfde, overigens positieve, resultaat opleveren.

Opdracht 5. Geeft de vacature uitleg over bereikbaarheid via OV? 
Nee, helemaal niets te vinden.

Opdracht 6. Solliciteer online en neem contact op met recruiter op basis van contactgegevens in de e-mail
Roland heeft op een functie gesolliciteerd en krijgt als enige response van de site het volgende, feitelijke bericht:

Je hebt gesolliciteerd naar de functie Accountmanager Binnendienst Intermediair bij VNU media

Ja, VNU is bijzonder blij met Roland’s sollicitatie… Graag gedaan!

De automatische reactie was er al snel:

Intermediair | E-mail response op online sollicatie 

Ja, daar kreeg Roland tranen van in zijn ogen… Maar niet bepaald van geluk. Wat een fouten bevat deze e-mail! Ongelofelijk.

De eindscore
De score voor Intermediair is als volgt:

 • Opdracht 1: 2,5 punten (van 6)
 • Opdracht 2: 1 punt (van 5)
 • Oprdracht 3: 0 punten (van 2)
 • Opdracht 4: 1 punten (van 1)
 • Opdracht 5: 0 punten (van 1)
 • Opdracht 6: 1 punt (van 10)

Intermediair scoort 5,5 punten op een totaal van 25; wederom een zeer slechte score. Maar dat is Roland ondertussen wel gewend.

Volgende keer: Jobnews!

Geef een antwoord

3 Comments