Monsterlijk event !

Ik had de titel eigenlijk al bedacht voordat ik vandaag mijn aantreden deed op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Vandaag was het zover het Monsterboard Year Event.  Ik heb mij echt reuze vermaakt. Vroeger toen ik nog een klein recruitertje was, waren de Monster feestjes legendarisch, mensen hingen van de lampen, geflirt en drank vloeide rijkelijk. Maar Monsterboard is niet meer de pukkelige tiener van toen, het is een gedegen bedrijf geworden, met statistieken, marketing managers en powerpoint presentaties.

Het was natuurlijk wel heel bijzonder, dat ik werd uitgenodigd. Ten eerste ik ben geen klant van Monsterboard, omdat ik van mening ben dat dit het domein is van coporate recruiters. Ten tweede ik schrijf natuurlijk voor RecruitmentMatters en om het heel geciviliseerd te omschrijven onze in-house mopperkont de heer Drees, zegt niet altijd de liefste dingen over deze wereldmarktleider. Ik denk dat als Marc in de fik zou staan, Warren Hammond geen eens op hem zou pissen. Ik denk uiteindelijk dat ik mocht komen omdat Warren, mij wel een aardige jongen vindt.

Het programma was compact en correct. Als eerste stond een introductie op het programma van Warren Hammond, dit heb ik gemist omdat ik buiten stond te roken. Wat wel direct opviel was dat het scherm waar de presentatie op werd gegeven te laag stond. Waardoor de presentatie achter in de zaal niet leesbaar was. Ik denk dat ze het scherm hadden afgestemd op Warren zijn hoogte. De eerste echte spreker was de heer Waasdoep, of zoals ik hem graag noem de Mauride de Hond van de recruitmentwereld. Dit was de eerste keer in tijden dat ik Waasdorp heb zien presenteren en om heel eerlijk te zijn, word je niet vrolijk van zijn verhaal. De prognoses ten aanzien van zorg, meer files en bereidheid tot werken dat ook maar afneemt. Niet echt een opbeurend verhaal, maar ik zag ook heel veel kansen voor organisaties, mits ze op een slimme manier omgaan met recruitment en integratie van deugdelijke recruitment processen en systemen.

Als tweede op het programma stond een Monsterboard medewerker, Henry. Gelukkig spreek ik een aardig woordje Engelands, wat zijn verhaal weer net wat anders en wellicht leuker maakte dan meeste recruitment congresjes. Wat ik vooral leuk vond dat het niet één grote monsterboard promo praatje was.  Hij gaf een leuke uiteenzetting tussen SEO, de nieuwe Monsterboard App en vooral hoe je kan zorgen dat kandidaten in 1 klik bij je solliciteren. Een leuk verhaal. Toen was er uiteraard nog even een discussie rondje, pro/contra vacaturebanken, social media etc.

De grote vraag die er voor mij was en van Marc Drees, wanneer gaan de nieuwe zoek functionaliteiten live, van Sixth Sense. Het was alsof je aan Yuri van Gelder vraagt of hij coke heeft gesnoven, geen commentaar. Het enige wat ik, wist te achterhalen was ergens in 2011, nou daar hebben de mensen wat aan die erin geloven dat de wereld in 2012 vergaat. Warren geeft uiteraard mij de primeur als het zo ver is !

 Alles bij elkaar een leuk event, goede borrel en al was ik alleen gegaan om Leonie te zie,  was het al de moeite waard geweest.

@Martijnrecruit

Geef een antwoord