Vacatures per regio: lichte daling

Vacatures per regio, negatief Zeer kleine verschillen deze week in vergelijking met vorig week, maar bij elkaar toch een lichte daling voor de combinatie van de vier regio’s. Het is in ieder geval een zeer stabiele situatie als we de resultaten van vorige week nog even in herinnering roepen. Toen lieten de vier regio’s tenslotte geen enkele wijziging zien…

Wel blijven alle regio’s met hun resultaten over de afgelopen drie weken wederom boven de scores in dezelfde periode van 2009. En dat blijft dus een positieve ervaring. Met het kleine maar buitengewoon stoere Noord-Nederland als the best in class. Want deze regio blijft als enige ook boven de resultaten van 2008.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 47 – 49 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 47 – 49 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

 • Zuid-Nederland: +0,1%
 • West-Nederland: -0,1%
 • Oost-Nederland: -0,1%
 • Noord-Nederland: 0,0%

Wederom minimale verschillen, maar in tegenstelling tot vorige week hebben we dit keer geen vier keer 0,0% op de borden. Dit keer zijn er twee dalers, een stijger en een onveranderde score te zien. De regio’s doen het dus allemaal heel rustig aan.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

West- en Zuid-Nederland lijken elkaar weer eens naar elkaar te bewegen als gevolg van een tegengestelde ontwikkeling; lichte groei in Zuid-Nederland en een lichte daling in West-Nederland. Oost- en Noord-Nederland laten alletwee dalende lijnen zien; waarbij de daling van Noord-Nederland dus te klein was om een daling op 1 positie achter de komma te krijgen.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

 • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
 • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
 • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
 • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

1 Comment
 • Dennis Meijers
  says:

  De angst zit er nog steeds in. Er zijn meer vacatures dan gepubliceerd. Daardoor is de werkdruk binnen bepaalde bedrijfstakken ook groter dan gedacht.Alleen bij voldoende vertrouwen in de arbeidsmarkt en de samenleving geeft het beste beeld van de verhoudingen weer.
  Misschien kun je een vertrouwensfactor bedenken om de werkelijkheid beter weer te geven.