De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf, negatiefEen onrustig weekje voor onze vacaturesites, waarbij dalende aantallen vacatureplaatsingen de boventoon voeren. Maar dat is natuurlijk niet al te verwonderlijk, gezien het feit dat we keihard richting de Kerstdip varen. Zelfs een werkgeversKerst kan daar niets aan veranderen.

Nog maar enkele weken en we zitten alweer in 2011, het jaar waar het volgens velen weer de goede kant op zal gaan met de economie. En dus ook met de vacaturesites. Maar garanties worden niet gegeven als in een kristallen bol wordt gekeken, dus misschien is het verstandig om rekening te houden met minder rozige ontwikkelingen.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Alle vacaturesites laten deze week een daling zien, hoewel die van Nationale Vacaturebank wel de kleinst mogelijke daling laat zien: –1 vacature! Da’s een fraaie score die natuurlijk niet als een echte daling kan worden aangemerkt. Maar ook de andere sites laten slechts kleine dalingen zien, met uitzondering van Werk.nl die toch een 1.000 vacatures inzakt.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Zoo… een onrustig weekje, zo te zien, Alle vacaturesites (met uitzondering van JobTrack) laten een (fors) lager weekvolume aan nieuwe vacatureplaatsinigen zien, waarbij met name Monsterboard en Vacaturekrant wel zeer fors inzakken.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

De grote drie laten niet al teveel beweging zien, met uitzondering van Wek.nl die de dalende lijn van de afgelopen weken onvermoeibaar doorzet. De site lijkt, in tegenstelling tot alle andere vacaturesites, maar niet in staat om enige stabiliteit te laten zien. Nog een reden om Werk.nl op te heffen?

De Siamese tweeling JobTrack en Vacaturekrant zetten hun synchroondans ook deze week weer keurig door. Als Wegener en TMF nou samen zouden smelten is er misschien een vacaturesite van voldoende omvang te realiseren om de grote drie te bedreigen. Ideetje? Wegener rommelt toch als een vulkaan. En dan heeft Van Campenhout ook nog iets te doen…

Geef een antwoord