Vacatures per regio: ingesneeuwd

Vacatures per regio, negatief Terwijl heel Nederland begraven ligt onder een dik pak sneew gaan de regio’s vrolijk door met het uitspugen van vacatures. Hoewel natuurlijk in een aanzienlijk lager tempo, want ook de vacaturemotortjes van de regio’s lijken last te hebben van de enorme hoeveelhden sneeuw.

Het kan natuurlijk ook de Kerstdip zijn; want alle regio’s laten een aanzienlijk lager resultaat zien over de afgelopen drie weken in vergelijking met een week geleden. Maar daarmee volgen de regio’s het normale patroon van deze tijd. Ook als de sneeuw niet met bakken uit de hemel valt.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 48 – 50 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 48 – 50 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,3%
  • West-Nederland: -0,5%
  • Oost-Nederland: -0,3%
  • Noord-Nederland: -0,4%

Inderdaad, forse tot zeer forse dalingen voor alle regio’s. Waarbij met name de daling van Noord-Nederland opvalt. Deze koudste regio van ons land heeft blijkbaar de meeste last van het weer… Opvallend is verder dat Zuid-Nederland ineens weer uitsteekt boven de resultaten van de afgelopen twee jaar en tegelijkertijd West-Nederland op de hielen zit om de grootste regio van Nederland te worden. Maar ja, tijdens de Kerstdip is alles anders, dus laten we gewoon maar de maand januari afwachten.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

De traditionele eindejaarsduikvlucht is begonnen. Alle regio’s laten scherpe dalingen zien die horen bij deze tijd van het jaar. Nauwelijks vacatures tijdens de Kerstvakantie, en een explosie van vacatures in het begin van het nieuwe jaar. Oftewel, niets nieuws. De komende twee weken zullen we naar alle waarschijnlijkheid nog scherpe dalingen te zien krijgen. Gewoon even de adem inhouden en alles komt weer goed.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord