ARAG: ‘crisis nog niet voorbij’

Een interessant bericht van stagnatie van het zogenaamde economisch herstel komt uit een volstrekt onverwachte hoek: rechtsbijstandsverzekeraar ARAG. Het bedrijf bracht vandaag een persbericht uit waarin zij aangeeft dat het aantal arbeidszaken en arbeidsgerelateerde vragen de laatste maanden weer zeer sterk groeit:

Na het eerste kwartaal zagen wij het aantal arbeidszaken iets afnemen en leek het iets rustiger te worden. De verwachting was dat de aantallen zich zouden normaliseren. Het tegendeel blijkt waar, want het aantal zaken nam na de zomer gestaag toe. Op dit moment is er zelfs sprake van een stijging van ruim 20% ten opzichte van vorig kwartaal, waardoor  naar verwachting eind 2010 het aantal arbeidszaken op bijna hetzelfde niveau uitkomt als ten tijde van de crisis in 2009

Opvallend, maar niet verrassend. Of toch wel?

Geef een antwoord

2 Comments
 • Thomas Waldman
  says:

  Is een arbeidszaak het zelfde als een ontslagzeek of kan het hier ook over bijvoorbeeld een geschil gaan over een onterechte salariskorting ed?
  Als het dat tweede is betekent het cijfer namelijk bijna net zoveel als het aantal verkochte krentenbollen tijdens de crisis.
   

 • Jenny
  says:

  Dit bericht heb ik gisterenavond ook zien langs komen. Dit bericht is voor mij echt niet verrassend en bevestigt meer het beeld van alle indrukken uit gesprekken die ik de laatste maand heb. Sterker nog, ik hoor ook bij de mensen die een vaste baan hebben over de spanning over de reorganisatie en ontslagen die binnenkort komen.
  Waar het CPB de cijfers over de verminderde werkloosheid vandaan halen, is mij echt een raadsel.