De obscure beursgang van miljoenenuitzender AamigoO Group

Logo en logotype AamigoO Group Het is een vreemd bericht, dat beursfondsje EDCC gisteren naar buiten bracht. De pennystock wordt begin volgend jaar nieuw leven ingeblazen met de activiteiten van ‘uitzendgroep AamigoO’. Na een reverse-takeover wordt het beursfonds herdoopt tot ‘AamigoO Group’. Dat AamigoO zou als detacheerder en contractbeheerder in 2010 al goed zijn voor een omzet van EUR 120 miljoen en een nettowinst van EUR 2 miljoen. Met de beursgang hoopt AamigoO Group ‘te kunnen profiteren van de opleving van de uitzendmarkt.’

Hoewel AamigoO dat soort beursspeak al volleerd beheerst, is het bedrijf verder een volslagen onbekende in het uitzendwereldje. De website is tenenkrommend onaf, het kantoor is niet bepaald de blikvanger van de A2 en volgens LinkedIn telt AamigoO slechts vijf werknemers die toevallig allemaal ook aandeelhouder zijn. En hoewel een Youtube-filmpje anders suggereert: AamigoO Group bv zelf bestaat pas sinds een week.

De ene lege huls lijkt dus gevuld te worden met de andere lege huls. Toch zijn er kranten die AamigoO als een gevestigde uitzender presenteren. Wie is de echte AamigoO?

Lege huls
Volgens de Kamer van Koophandel bestaat de bv AamigoO Group sinds dinsdag 21 december. Tot die tijd was de vennootschap in handen van de teloorgegane Rotterdamse drukkerij DGC. Op de laatst genoteerde balans (31 december 2008) is slechts een vordering à EUR 18.151 vermeld. Verder niets.

Met de naamswijziging van vorige week kwam deze bv in handen van de 23-jarige Boyd Sleeman, die middels zijn investerings-bv Boyds Investments Group bestuurder van AamigoO Group bv is. Sleemans investeringsvehikel is overigens in maart opgericht.

Qué amigo?
Al met al is niet de vraag wie achter AamigoO Group zit, maar welk bedrijf weer bij AamigoO Group is (of nog moet worden?) ondergebracht. Want zeker is dat een vorige week gestarte bv niet in staat is om dit jaar nog EUR 120 miljoen om te zetten. Waarschijnlijker is het dat die EUR 120 miljoen door AamigoO Group zijn gekocht.

Ons vermoeden is daarom dat de in het persbericht gepushte ‘Uitzendgroep AamigoO’ een schuilnaam is voor een onderliggende acquisitie die nog niet bekend mag worden gemaakt. In dat geval is AmigoO Group de verpakking van een andere, al bestaande partij in de detacheringsmarkt: een om snel kapitaal verlegen zittende detacheerder annex contractbeheerder in al of niet zzp’ende ICT’ers. Eentje met ongeveer EUR 120 miljoen omzet.

Maar welke? Tips zijn welkom. Wordt vervolgd.

Boyd Sleeman weigerde op vragen in te gaan en verwees door naar Peter Paul de Vries. Die was vanmiddag niet bereikbaar. Later meer.

Geef een reactie

20 Comments
 • elschenk
  says:

  “Ene De Vries, bracht toch AamigoO naar de beurs met de mededeling dat het zeker geen pennystock aandeel zou worden en boven de tien euro zou gaan acteren. Wie wat en hoe brengt/brengen met een zekere regelmaat tegen een steeds lagere koers aandelen op de markt: het aandeel staat inmiddels op 86 cent? Waar zijn mijn “tientjes” gebleven heer De Vries?”
   
  Bovenstaande werd op 10 april 2013 op het forum van IEX geplaatst!

 • Maarten Wienbelt
  says:

  @Steven, dat kun je naderhand wel stellen. Echter ik was in April 2011 nog steeds bezig met het Corso MT om een buy out te realiseren en mezelf terug te brengen bij het bedrijf waar ik mij het meest thuis voel. Ik ben pas na mijn vakantie in juli als freelancer begonnen bij AamigoO en dat was wel logisch want ik had enige kennis van de over te nemen partij en enige visie op de markt. Daarnaast heb ik trainingen gevolgd en 2 kleine projecten gedaan in 2011 op het gebied van productivity en quality control. Naar de toekomst toe kijkend zie ik er in elk geval een uitdaging in om met al die collega’s en briljante geesten die bij elkaar zijn gekomen er iets leuks van te maken. Als de energie in het bedrijf een voorbode is van de througput dan gaan er echt leuke dingen gebeuren!  

    

 • Steven
  says:

  @Maarten Wienbelt
  En toch zat ik in de goede richting………. of heb ik je op ideeën gebracht? dan wil ik ook graag my piece of the cake!;-)

 • Maarten Wienbelt
  says:

  @Steven, de wereld is niet al te groot, sinds kort werk ik namelijk ook gedeeltelijk voor AamigoO. Ze hebben in bepaalde zin toekomst, althans daar ben ik van overtuigd! In juni ben ik benaderd om mee te denken en eventueel mee te werken aan de ontwikkeling van een aantal totaal nieuwe benaderingen waarop vraag en aanbod bij elkaar zouden kunnen komen in de arbeidsmarkt. Daar heb ik input voor gegeven. Onlangs heb ik op verzoek besloten om tevens de uitrol van de business lines, die horen bij de veranderingen in de markt zoals we die zien, op mij te nemen. Vanzelfsprekend zal dat gaan met vallen en opstaan, de amibitie is grenzeloos, en voor mezelf een gigantische uitdaging.  

 • Hans
  says:

  @mike

  Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben. Met het aantal medewerkers dat hij had bij Please zal de omzet richting de 8 nullen moeten lopen en zal de verkoop het nodige hebben opgebracht. Tevens heeft hij wel de juiste papieren en ervaring op zak dus zal hij zeer zeker geen domme jongen zijn. Hij was tevens ook geldschieter van VVV en als je “Googled” heeft hij wel een goede smaak voor mooie auto’s.

 • Mike
  says:

  De CEO en tevens eigenaar van Aamigoo is de oprichter van Please payroll en hij heeft dit bedrijf afgelopen jaar verkocht. Kijkende naar de omzet van Please payroll dan kan het niet anders dan dat dit de multi miljonair geldschieter en organisator van dit alles is!

 • Steven
  says:

  Beste Maarten,
  Bedankt voor je snelle (en vroege) reactie. Ik zat er dus naast met mijn vermoeden; sorry dat ik op basis van jouw naam een verkeerde conclusie (een link met Corso) trok. Leuke site trouwens (zzpfullservice), de link tussen de avantus groep en aamigoo is daar helder te vinden.

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Beste Steven,
  ik sta ook op ikki, linkedin en xing o.a. Mijn laatste project was http://www.zzpfullservice.nl  waarin we o.a. samenwerkte met deze boys aangezien ze een technische voorsprong hebben. Dus heb ik destijds eea getest en sta ik daar ingeschreven.

  Maarten Wienbelt
    

 • Amigo
  says:

  Aamigoo en Adecco : vrienden vanaf  8 februari 2011.
  PART OF ADECCO
  Sinds begin 2009 vormt DNC het detacheringslabel van Adecco. Met het succesvol samengaan van Adecco en DNC behoren wij tot de top 3 dienstverleners van Nederland in een aantal specifieke segmenten, namelijk: ICT, Finance, Legal, Informatie Management en Engineering & Technical.
  Door de samenvoeging van onze netwerken, waarbij veel (young) professionals in de genoemde disciplines zijn aangesloten, nemen de mogelijkheden in deze segmenten substantieel toe. Samen hebben wij bovendien de ambitie om ons arsenaal aan kennis en ervaring nog aanzienlijk uit te breiden.
  Als grootste HR-dienstverlener ter wereld richt Adecco zich op een breed werkveld: uitzending, detachering, werving & selectie, testen, payrolling, training & opleiding en HR-consultancy. DNC is met name thuis in de groeiende detacheringmarkt en in de begeleiding van freelance professionals. Hierin vullen we elkaar uitstekend aan.
  Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de stabiliteit van de dienstverlening een verder partnership met zowel opdrachtgever als medeweker zal kunnen bewerkstelligen.

 • Steven
  says:

  Een klein beetje speurwerk roept toch wat vragen op. In de Google cache kan je zien dat de Aamigoo groep ook verbonden is met de site iloveZZP.nl (toevallig nu in beta-fase).
  Op deze site staan Boyd Sleeman, Koen Bekkering en Jan Karel Kleijn als ZZPer ingeschreven. Het lijkt mij sterk dat je deze heren van Aamigoo nu voor een klein tariefje kunt inhuren.
  Tevens staat op deze site Maarten Wienbelt (managing director Corso) ingeschreven als ZZPer. Hij komt pas in 2016 beschikbaar, maar het roept bij mij wel de vraag op waarom hij dit platform test…

 • ivar H.
  says:

  nee lijkt me sterk die doen tegen de 300 miljoen enkel corso. Wellicht een Nieuwegeins bedrijf? Er is er wel 1 die past in Wilberts visie qua problemen. Wellicht dat het handig is alvorens zo life te gaan dat het huiswerk af is. Op basis van wat zoektochten denk ik dat hun visie op uitzenden vernieuwend kan zijn.