SnapPages: fraaie CV website in een lege woestijn

Logotype SnapPages Enkele weken geleden lanceerde LinkedIn haar Resume Builder. Een niet-geintegreerde mogelijkheid binnen LinkedIn om een CV te genereren op basis van je eigen LinkedIn profiel. De fanfare rondom deze ‘nieuwe’ functionaliteit is mij volstrekt duister, maar blijkbaar is LinkedIn heel opgetogen over dit niemendalletje.

Enter: SnapPages. Een SaaS CMS die gebruikers de mogelijkheid biedt om met een minimum aan technische kennis een website te bouwen. En die nu ook een mogelijkheid heeft toegevoegd om een persoonlijke ‘CV website’ te realiseren. Op basis van je eigen LinkedIn profiel…


De homepage
Zo ziet de homepage van SnapPages er uit:

image

Een enorm drukke homepage, maa rechts staat de knop Free Resume Website. Die ik dus maar meteen aanklik om aan de visuele hysterie te ontsnappen.

En ik krijg een aanzienlijk rustiger scherm te zien waar de stappen om tot mijn CV website te komen, worden uitgelegd. En jawel, het zijn drie stappen:

image

Waar zou ik nog op moeten wachten? Ik ga direct aan de slag om een CV website te maken, en ik hoef alleen maar mijn LinkedIn profiel te ‘connecten’. Da’s lekker eenvoudig… Toch? Nou… dat connecten is inderdaad eenvoudig, maar het aantal tussenschermen wat ik krijg te zien, is indrukwekkend. Iets teveel van het goede als je het mij vraagt. En vooral bedoeld om de commerciele diensten van SnapPages onder de aandacht te brengen of om de nieuwe CV website met de wereld (lees: Facebook en Twitter) te delen. Overbodige onzin die SnapPages beter achterwege had kunnen laten.

Wat ik wel een interessant tussenscherm vond was deze:

image

Attent, en aan de onderzijde van het scherm staat in fraai grijs (!) dat ik de content ook kan wijzigen. Wat logisch is maar wel prettig om even te melden.

En als ik dan eenmaal klaar ben krijg ik dit te zien:

image

Een fraaie, witte pagina met een navigatie om door de andere onderdelen van deze CV website heen te lopen. Ik word hier vrolijker van dan van de Resume Builder van LinkedIn. En via het CMS kan ik elk onderdeel van deze pagina’s aan mijn eigen voorkeuren aanpassen. Plus nog veel meer:

image

Je kan pagina’s toevoegen, een eigen thema maken en allerlei andere rotzooi koppelen. En daarmee aanzienlijk meer dan een CV website ontwikkelen. Als ik dat zou willen natuurlijk…

Maar ik zit met een knagend probleem. SnapPages geeft me een personal branding tool die veel mooier is dan wat LinkedIn mij te bieden heeft. Maar LinkedIn heeft wat SnapPages niet heeft: volume. En als ik mijzelf wil branden, dan is de plek met de meeste traffic natuurlijk de logische keuze. En dat is niet als SnapPages site. Dan zit ik in mijn eentje in een grote woestijn. In de woestijn van LinkedIn lopen tenminste nog heel veel mensen rond. Ook al is die woestijn veel droger en lelijker. Eenvoudigweg omdat de LinkedIn woestijn er het eerste was. Het zogenaamde first mover advantage. Omdat wij mensen nou eenmaal gewoontedieren zijn. En lui…

Verder mist SnapPages een feature die het een stuk handiger zou maken om te gebruiken; een automatische update van mijn CV. Als ik iets wijzig in LinkedIn zou dat automatisch moeten leiden tot een update van mijn SnapPages CV. Dat zou zeker een incentive zijn om (zonder inspanning…) deze CV website te gebruiken, uit te bouwen en te customizen. Hoewel ik het dan nog steeds niet zou doen, maar dat kan wel eens een zeer persoonlijke keuze blijken te zijn.

Conclusie
SnapPages is een fraaie en uitgebreide CV(/personal) website tool. Die een veel fraaier CV genereert dan via de LinkedIn Resume Builder op dit moment mogelijk is. En daarmee is meteen alles gezegd. Want SnapPages mist wat LinkedIn heeft: traffic. Waarom zou je tenslotte een CV website bouwen waar niemand komt? Met andere woorden; SnapPages mist wat alle personal branding sites (denk aan VisualCV, Lifebrander, JobSpice, Zapoint, uBoast, Zumeo en vele, vele anderen) missen. Waarmee het falen van deze mogelijkheid al meteen een garantie is. Zonde, tenzij LinkedIn eens iets sneller leert van goede initiatieven.

Geef een antwoord

2 Comments
  • Marjolein
   says:

   De set-up is nu 3 kwartier in progress en lijkt niet vooruit te komen……
   De uitnodiging van snappages: Just sit back and relax begint langzamerhand vraagtekens op te leveren