Solliciteren bij Monsterboard? Gebruik e-mail!

Logotype Monster Tijdens mijn zoektocht naar de beste vacaturesite van Nederland struikelde ik bij de kwantitatieve beoordeling van het sollictatieproces bij Monsterboard over een zeer bijzondere situatie. Want als ik bij deze site probeer te solliciteren op een bepaalde functie gaat het werkelijk kolossaal mis.

Om te kunnen solliciteren via Monsteboard.nl moet je je sowieso registreren; een frustrerende overbodigheid. Maar als je, zoals in mijn geval, vervolgens wil solliciteren op de functie van Accountmanager Relatiebeheer stort de hele gebruikservaring volledig in elkaar.

Het eerste wat ik te zien krijg na het verzenden van mijn sollicitatie is dit:

Monsterboard | Online feedback op sollicitatiepoging

Ik wordt dus doorgestuurd naar Monster! Jawel, de gigantische moeder van ons Nederlandse dochtertje. Overigens zag ik bovenstaand scherm pas later; want er opende zich een nieuw tabblad in mijn browser met het volgende scherm:

Monster | Sollicitatieformulier

Holy crap! Wat moet ik nou weer allemaal invullen? En heb ik al die informatie al niet net ingevuld tijdens de verplichte registratie bij Monsterboard.nl? Jawel, dat heb ik inderdaad! En ik moet hier ook nog een keer een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken? Zijn ze nou helemaal getikt bij Monster?

Voor een online recruitment site die zich als een voorloper en innovator wenst te positioneren is dit natuurljk een krankzinnig slecht proces. Een typisch gevalletje van de dokter die de eigen kinderen laat verwaarlozen? Het lijkt er ernstig op. Het lijkt me verstandig als Monster(board) eens serieus aan het verbeteren slaat. Maar dan eerst en vooral bij het interne recruitmentproces…

In de tussentijd zou ik iedereen aanraden die bij Monsterboard wil gaan werken om via de e-mail optie bij het bedrijf te solliciteren. Dat kan namelijk ook en zal een gigantische hoeveelheid frustratie schelen…

Geef een antwoord

2 Comments
  • Bolletje wol
    says:

    De boot is volgens mij lek bij Monsterboard Nederland, de grootste ratten hebben het zinkende schip al verlaten en dat weet ik uit zeer betrouwbare bron. Als je nu naar de site gaat loopt je PC vast en iets vinden gaat slecht want er komen steeds deelvensters in beeld.
    Ze testen de boel natuurlijk op hun eigen serveromgeving en dan is er niets aan de hand want dan loopt de boel vloeiend.
    Ik zeg zoek een andere vacaturesite want met Monsterboard is het volgens mij een aflopende zaak.