DirectInDienst: alweer een nieuwe vacaturesite

Logo en logotype Direct In Dienst Gisteren ontving ik een e-mail annoncering van alweer een nieuwe vacaturesite: DirectInDienst. Inderdaad een site met alleen vacatures van werkgevers. In het algemeen een recept voor een vrij snelle dood omdat het vacaturevolume te gering is om enige zinvolle traffic te genereren tenzij je NUwerk.nl heet.

Maar goed, wie weet heeft DirectInDienst wel een gouden formule die de kans op overleven van deze vacaturesite wat groter maakt. Tijd voor een bezoekje aan deze nieuwe loot aan de zo langzamerhand gigantische online recruitment stam.

De homepage
Dit is de homepage van DirectInDienst:

DirectInDienst | Homepage

Heel, heel erg veel tekst. Die natuurlijk nauwelijks gelezen wordt waardoor de twee figuurtjes aan de linkerkant van de homepage hun betekenis verliezen. Dit zijn namelijk  Ed en Mia, de virtuele recruiters van Direct in Dienst. Die er niet slechts als versiering staan. Nee, de twee hebben een rol:

Op weg naar een nieuwe baan of werknemer wordt u begeleid door onze virtuele recruiters Ed & Mia

Nou, ik ben benieuwd wat Ed & Mia voor mij gaan doen in mijn zoektocht naar een baan. En dat zoeken naar een baan is op DirectInDienst een aparte ervaring. Allereerst omdat de homepage blijkbaar meer belang hecht aan social media dan aan het zoeken van vacatures. Bij de vier bijzonder dominante iconen van Facebook, Hyvers, LinkedIn en Twitter valt de zoekfunctie bijna in het niet.

Verder ziet de zoekfunctie er merkwaardig uit. Geen separate vrije tekstvelden met de standaard Wat en Waar mogelijkheden, maar een enkel zoekveld. En waarom staat de knop Vind helemaal aan de linkerkant in plaats van rechts achter het zoekveld?

Als ik vervolgens wat in het zoekveld wil invoeren krijg ik meteen vacatures te zien:

DirectInDienst | Zoekresultaat

Tja, een scherm met enkele zoekresultaten. Waaruit blijkt dat er nog nauwelijks vacatures op DirectInDienst staan, maar de site is ook net twee dagen live. Als er meer vacatures komen mag ik hopen dat er meer zoekfunctionaliteit komt net als navigatie-, sorterings- en verfijningsmogelijkheden. Want dit is wel heel erg mager.

De vacatures zijn van hetzelfde laken een pak; minimale functionaliteit:

DirectInDienst | Vacature

Geen mogelijkheden om direct te reageren, alleen via e-mail. Geen mogelijkheden om op te slaan, door te sturen, af te drukken. Helemaal niets. Heel erg mager. Overigens is de tekst van bovenstaande vacature hilarisch. Ritselend van de taalfouten en heerlijk amateuristisch. Daar word ik dan wel weer even vrolijk van.

En dat is het. Dit is de volledige functionaliteit van DirectInDienst. Een eerste generatie vacaturesite; zo’n 10 jaar na dato.

Verder zijn Ed en Mia geen moment langsgeweest tijdens mijn zoektocht. Ik vraag me dus af wat deze twee figuurtjes op de site te zoeken hebben. Voor werkzoekenden hebben ze in elk geval geen enkele meerwaarde. Volgens mij zijn ze slechts paginavulling.

Conclusie
De site is nog duidelijk in een opstartfase. Maar het laat onverlet dat DirectInDienst zich op geen enkele manier onderscheidt ten opzichte van al die andere microvacaturesites. En daarmee feitelijk haar eigen toekomst al lijkt te hebben bepaald. Geen enkele toekomst, of eentje in de absolute marge.

Achtergrond
De site is eigendom van Direct In Dienst B.V. met als enig aandeelhouder Bairdy Beheer B.V. Deze laatste B.V. is in handen van Fred Baird (geen Ed dus…); een jonge ondernemer die een poging doet om binnen online recruitment een centje mee te pikken.

Geef een antwoord

4 Comments