Vacaturesite top 10: als een raket!

Vacaturemonitor, positief Het nieuwe jaar had niet beter kunnen beginnen; want het aantal vacatureplaatsingen over de afgelopen drie weken schiet werkelijk als een raket omhoog. Van 119.000 naar bijna 123.000 met zeer fors aantal vacatureplaatsingen in de eerste week. Hiermee komen we in vergelijking met vorig jaar maar liefst 28,8% hoger uit!

Bij het aantal unieke vacatures is het patroon vrijwel identiek. Ook hier een zeer sterke groei van het aantal en ook hier is het verschil met vorig jaar gigantisch: 26,1% hoger. Er is geen andere conclusie mogelijk: 2011 is met een knaller begonnen.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 51 – 1)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 51 – 1)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +0,6%
  • Nationale Vacaturebank: +1,5%
  • Monsterboard: -0,4%
  • DOVAjobs: -0,3%
  • Megajobs: 0,0%
  • JobTrack: -0,3%
  • Careerbuilder: -0,3%
  • Gus.nl: -0,3%
  • Vacaturekrant: -0,3%
  • Randstad: -0,1%

Dat knallende begin heeft bij de grote vacaturesites dus alleen Werk.nl en Nationale Vacaturebank geen windeieren gelegd. Want alle andere vacaturesites laten een verlies zien, uitgezonderd Megajobs die geen verandering toont in vergelijking met vorige week.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Nou, nou. Nationale Vacaturebank steekt haar ambities voor dit nieuwe jaar niet onder stoelen of banken. Vooruitlopend op de implementatie van San Diego kijkt de site al nadrukkelijk naar boven. Dit in tegenstelling tot Monsterboard die juist een lichte krimp laat zien.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

2 Comments