NUwerk.nl niet langer exclusief voor werkgevers?

Logo NUwerk.nl Eind juli 2008 lanceerde Ilse Media (nu Sanoma Digital) de site NUwerk.nl, een vacaturesite die onderdeel vormt van het succesvolle NU.nl imperium. En het was niet zomaar een vacaturesite; NUwerk.nl is een site die geen plaats biedt aan intermediairs. Een propositie die op dat moment populair was; met onder meer Werkgeversbanen en Carrierescout als alternatieven.

Laatstgenoemde twee sites zijn ondertussen dood en begraven; NUwerk.nl leeft nog altijd. En dit is wat de site over haar vacature-aanbod zegt:

NUwerk.nl laat uitsluitend vacatures zien waarop direct via de werkgever gesolliciteerd kan worden

Maar dat klopt al enige tijd niet meer; want NUwerk.nl lijkt zich op een hellend vlak te hebben begeven door ook vacatures van intermediairs te tonen…

Want gisteren werd ik via een tweet van Ruben Hoogevorst gewezen op het volgende:

image

Volgens Sidney Hiele is dit al langer aan de gang; hij heeft het blijkbaar ook al aan NUwerk.nl gerapporteerd. Die volgens Hiele hebben aangegeven dat het aan de integriteit van een aantal NUwerk.nl klanten zou liggen. Nou lijkt me dat een onwaarschijnlijke verklaring; tenslotte maakt JRecruit geen geheim van haar business op haar homepage:

JRecruit is a Dutch recruitment company

Als zij een klant van NUwerk.nl zijn geworden is het overduidelijk dat intermediairs worden toegelaten.

Seb Lindenhof, blijkbaar als freelancer betrokken bij NUwerk.nl, reageert overigens op de Twitter discussie met de volgende uitspraak:

de regel die we hanteren is wel detachering géén werving en selectie, we gaan de controle verder opschroeven

Nou, dat is duidelijke taal. En als NUwerk.nl de daad bij het woord van Lindenhog voegt betekent dit voor JRecruit het einde van hun vacatures op NUwerk.nl. De vraag is natuurlijk of Lindenhof voor NUwerk.nl kan spreken. Dat lijkt me nou ook weer niet; dus wacht ik voorlopig even af.

Geef een antwoord

7 Comments
 • Sidney Hiele
  says:

  Aangezien de eer mij ten deel is gevallen genoemd te worden in deze posting, neem ik ook maar de vrijheid te reageren. Ik heb NW vandaag (idd voor de 2e keer) hierover gesproken en ben overtuigd dat zij er nu werk van gaan maken.  Het is makkelijk te constateren dat Nuwerk hier een steek laat vallen. Ik had het interessanter gevonden als je had gekeken naar de integriteit van degenen die hier willens en wetens gebruik of misbruik van maken.

 • jolanda
  says:

  ROnd 22 okt. vorig jaar kreeg ik opeens “vacaturemails”van Nuwerk.  Ik had mij aangemeld toen de site live ging in jul. 2008 en heb na een tijdje deze alerts uitgezet. En opeens, na anderhalf jaar kreeg ik weer dagelijks vacaturemails; dat viel dus op!!
   
  Ik heb toen een email aan Nuwerk geschreven (helaas kan ik deze+reaktie niet meer vinden) en gevraagd of ze uit konden leggen waarom ik die emails opeens weer kreeg? Naar mijn mening had Nuwerk dit zelf geacitveerd om “traffic te boosten”…
   
  n die email heb ik Nuwerk er ook op gewezen dat ik in die vacaturemails bijna alleen maar vacatures van W&S aantrof, oa Switchjobs. Ik heb gevraagd of zij hun policy hieromtrent gewijzigd hadden.
  Activatie van emails door Nuwerk zelf  werd echter stellig ontkend door hen (natuurlijk!); ik weet niet meer hoe de reaktie was nav die overvloed aan W&S die ik toen constateerde. Men zou wel dat van die alerts onderzoeken; heb er echter nooit meer wat van gehoord.
   
  Wel wist ik dat Nuwerk in elk geval toen in de regio den Haag op zoek was naar uitbreiding in haar salesteam; ik ben er dus van overtuigd dat Nuwerk WEL de alerts heeft geactiveerd en dat Nuwerk met deze acties probeert traffic te verhogen.

 • Simon Evenblij
  says:

  Namens NUwerk.nl: beleid is zoals Bas Lindenhof aangeeft ongewijzigd. We hebben de afspraak met bureaus dat voor detacheringskrachten die in dienst treden bij onze adverteerder geadverteerd mag worden. W&S-vacatures mogen niet geadverteerd worden. Niets tegen W&S-bureaus (prima toegevoegde waarde) maar geen W&S-vacatures is en blijft usp NUwerk.
  Als ze er toch doorheen glippen is dat niet goed, we zullen hier de komende tijd extra aandacht aan besteden.
  Bas mag overigens voor NUwerk spreken en doet dat (gelukkig) ook.