De beste intermediair site van Nederland? Een oproep

De beste intermediair site van Nederland Tja, als je eenmaal vacaturesites aan een onderzoek hebt onderworpen, dan is het bijna onvermijdelijk om ook eens een keer naar de sites van intermediairs te kijken. En dan heb ik het dus over de vacaturesites van uitzenders en werving & selectiebureaus.

Helaas heb ik Roland niet kunnen overhalen om ook deze keer als persona eens gezellig wat opdrachten uit te voeren. Toen ik hem dit vroeg verslikte hij zich spontaan in zijn Italiaanse bol met Old Amsterdam. Gelukkig beheers ik de Heimlich beweging… Met andere woorden; ik ga de sites uitsluitend kwantitatief beoordelen.

Die aanpak moet overigens meer dan voldoende zijn om de kwaliteit van deze sites vanuit het perspectief van de bezoeker (lees: ‘actieve’ werkzoeker)vast te kunnen stellen. Maar van welke intermediairs moet ik de sites gaan beoordelen? Dat is natuurlijk een heel andere vraag. En daar wil ik graag jouw hulp bij inroepen.

Laat ik beginnen met de intermediairs waarvan ik de sites in ieder geval wil gaan bezoeken. In willekeurige volgorde:

 1. Start People
 2. Unique
 3. Creyf’s
 4. Randstad Nederland
 5. Tempo Team
 6. Adecco
 7. Manpower
 8. YER
 9. Vitae
 10. Yacht

Tien usual suspects, maar wat mij betreft mogen het er maximaal 20 worden. Dus is er alle ruimte voor suggesties. Dus werp alle schroom van je af en kom met jouw favoriete intermediair. Wie moet ik onderzoeken, en waarom? Een motivatie van je keuze kan tenslotte een doorslaggevende factor zijn als er meer dan tien mogelijke kandidaten worden aangemeld.

Omdat ik nog nooit de sites van intermediairs onder handen heb genomen, schrijf ik per site een blog posting met de resultaten van het kwantitatieve onderzoek plus de nodige opvallende zaken die ik tijdens het onderzoek op die site ben tegengekomen. Uiteindelijk is er dan weer een afsluitend artikel waar de resultaten worden samengevat en de uiteindelijke winnaar wordt gekroond. Maar er zal slechts een winnaar zijn als er ook een goede ervaring wordt geboden. Want anders is er een minst slechte; zoals het geval was met de vacaturesites.

Goed, niet langer gedraald, aanmelden die intermediairs. Er staat een fraaie reactiemogelijkheid onder deze posting, dus maak er gebruik van!

Geef een antwoord

16 Comments
 • Ineke
  says:

  – hoe lang staat de vacature open ?

  – staat er een Salaris indicatie bij ?

  – Kun je makkelijk solliciteren ?

  – Zijn de sectoren overzichteljk ?

  – Werkt de zoekmachine ?

 • Joyce Toeset-Baltus
  says:

  Beste Marc,
  Ik ben erg benieuwd naar jouw bevindingen over de volgende sites;
  Kelly, Matchpartner, Technicum, Peak IT, Secretary Plus, Robert Half International, Michael Baileys, Martin Ward Anderson, Robert Walters.
  Vriendelijke groeten, Joyce Toeset

 • Frits Bom
  says:

  Een aantal ontbrekende uitzendbureaus zijn al benoemd, maar een uitzendbureau met landelijke dekking die ik nog mis is Olympia of is daar een specifieke reden voor?

  Daarbij komt Tence er al jaren goed uit bij de verkiezing uitzendbureaus van het jaar, dus ben benieuwd hoe dat zich verhoud t.o.v. hun website.

 • Anders Floor
  says:

  Zie al een aantal goede aanvullingen in bemiddelaars voorbij komen. Misschien daarom een paar suggesties op de beoordelingscriteria:
  Hoe duidelijk is men over de locatie?
  Reistijd is een cruciaal argument maar menig intermediair is uiterst schimmig over de locatie. Het genoemde Newpeople hanteert bijvoorbeeld volstrekt zinloze aanduidingen als “randstad”). Bij sommige intermediairs wordt als plaatsaanduiding nog wel eens de locatie van de dichtstbijzijnde uitzendvestiging gebruikt.
  Kunnen vacatures op een kaart worden bekeken?
  In het verlengde van bovenstaande vraag. Wegen en rails lopen niet overal dus afstand in km zegt niet alles.

  Kan een specifieke vacature worden gebookmarkt? Is daarbij de titel duidelijk?
  Bij werk.nl kun je een gevonden vacature bv niet of moeilijk bookmarken.
  Is het bureau duidelijk over zijn relatie met de opdrachtgever?
  Heb je te maken met een partij die zonder enige relatie met de “opdrachtgever” de jobboards afschuimt, of werken ze al jaren samen?
  Is het bureau duidelijk over de opdrachtgever?
  Vertrouwelijkheid over de opdrachtgever kan te ver doorschieten. De naam van de opdrachtgever niet noemen is één ding. Opmerkelijk genoeg zie je in de praktijk maar al te vaak dat men zelfs de branche niet eens wil noemen, of dat men – bv in marketingfuncties – in het midden laat of het een functie aan bureau- of klantzijde is.
  Staat duidelijk aangegeven wat de reactietermijn is?
  Is er een vaste sollicitatiewindow of gaat men direct aan de slag zodra er iets binnenkomt?

  • Marc Drees
   says:

   Dat gaat natuurlijk sowieso gebeuren, tenslotte zijn het verschillende soorten bedrijven. Maar het lijkt me wel leuk om het onderzoek gelijktijdig te verrichten en de resultaten door elkaar te presenteren.

 • Jasper Bos
  says:

  Start People
  Unique
  Creyf’s
  Randstad Nederland
  Tempo Team
  Adecco
  Manpower
  zijn toch voornamelijk de uitzenders daarnaast is vitea onderdeel van menpower…..

  IK zou kijken voor wat meer W&S bureaus voor concurrentie van YER,Yacht en Vitea. Zoals Hays, Micheal Page, Brunel, Robert Half en Maandag

  • Marc Drees
   says:

   USG zit er natuurlijk al in met hun drie grootste labels (Start, Unique en Creyf’s). Luba… zit in Leiden en misschien word ik dan wel beticht van voortrekkerij als ze er goed uitkomen…
   ASA Student, wel eentje om mee te nemen. En wat zal Ben voortaan van mij vinden als ik NewPeople onder de loep neem?