Vacatures per regio: lekker hoor!

Vacatures per regio, positief Ook deze week is er niets dan goeds te melden van het regio-front. Alle regio’s laten wederom een stijging zien en alle regio’s zitten ook nog eens comfortabel boven de resultaten van zowel 2009 als 2010. Zo comfortabel zelfs dat je kan gaan twijfelen aan de juistheid van de resultaten.

Maar daar is geen reden voor; ik verwacht in de komende weken dat het verschil met voorgaande jaren zal gaan verminderen. De reden? De Kerstdip is dit keer bijzonder kort geweest. Waar in voorgaande jaren de dip meerdere weken in beslag nam is het op de overgang van 2010 naar 2011 beperkt gebleven tot 1 week.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 52 – 2 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 52 – 2 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

 • Zuid-Nederland: +0,1%
 • West-Nederland: +0,2%
 • Oost-Nederland: +0,1%
 • Noord-Nederland: +0,0%

Dat ziet er dus bijzonder fraai uit voor alle regio’s. Groei en een niveau dat ver uitstijgt boven de voorgaande jaren. Maar laten we niet al te vroeg juichen; de afgelopen Kerstdip is zeer kort en niet al te hevig geweest. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren waar de Kerstdip meerdere weken omvatte en aanzienlijk dieper was. Het feit dat dit keer de Kerst en Oud en Nieuw in weekenden vielen kan hier mogelijk een rol in hebben gespeeld. Eind januari zijn deze effecten uit de cijfers verdwenen en kunnen we beter zien hoe de werkelijke stand van zaken is ten opzcihte van voorgaande jaren. Een kwestie van rustig afwachten dus. En in de tussentijd genieten van de prachtige resultaten natuurlijk.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Hupsakee; alle lijntjes gaan voor de tweede achtereenvolgende week (scherp) omhoog. En dat terwijl de dip niet zo diep was. Maar als ik naar de stijging van vorig jaar kijk dan zullen die lijntjes in de komende weken fors moeten doorstijgen. 

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

 • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
 • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
 • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
 • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

1 Comment
 • Elise Vrolijk
  says:

  We kunnen het werk bijna niet aan. We staan op ons kantoor ook verbaasd van het aantal uitzendingen. Hopen dat het zo blijft groeien.

  m. vr. gr. en veel uitzenduren,

  Elise