De grote vijf: Aantallen vacatures

De grote vijf, positief Een gezonde plus is deze week het gecombineerde resultaat bij de vijf grootste vacaturesites van Nederland. Er zit dus weer groei bij de grootste vacaturesites van Nederland. En dat willen we graag zien.

Wat ik wel bijzonder zuur vind is het feit dat Vacaturekrant de enige site is die een krimp van haar vacaturevolume laat zien. Jawel, de enige vacaturesite in Nederland met een redelijke customer experience krimpt in haar vacaturevolume. Als enige ook nog eens. Damn…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering

Alle vacaturesites met uitzondering van Vacaturekrant laten een groei van hun vacaturevolume zien. En dat vind ik eerlijk gezegd een wel heel sneue situatie nu laatstgenoemde vacaturesite juist de prijs voor de minst slechte vacaturesite van Nederland in de wacht heeft gesleept. Onverdiend dus, deze krimp in vacaturevolume.

En met uitzondering van Vacaturekrant laten alle vacaturesites ook nog eens een zeer fatsoenlijke groei zien; van (ruim) meer dan 500 vacatures per site. Met Monsterboard als uitschieter; deze site laat maar een groei van maar liefst meer dan 1.000 vacatures zien!

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

euwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Alle vacaturesites laten een groei van het aantal nieuwe vacatures zien. Alleen JobTrack en Monsterboard laten een behoorlijk scherpe groei zien van het vacaturevolume.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Overal licht opgaande lijntjes, behalve bij de enige vacaturesite die de werkzoeker een redelijke ervaring biedt: Vacaturekrant. Dat kan natuurlijk niet! Maar goed, misschien speelt er meer mee dan alleen een goede (pardon: redelijke) customer experience.

Geef een antwoord