De beste intermediair site van Nederland. De kandidaten

De beste intermediair site van Nederland Dankzij reacties op mijn oproep voor kandidaten om de beste vacaturesite van de intermediaire wereld (uitzenders en werving- & selectiebureau’s) zijn er een groot aantal relevante partijen aangedragen. Waarvoor mijn dank! En daarmee kan ik ook de voorlopig definitieve (jawel, geen onzinnige paradox maar een volstrekte tegenspraak) lijst van kandidaten bekend te maken.

De lijst is niet definitief omdat ik een probleem constateer. De lijst van W&S bureaus bevat namelijk een aantal detacheerders. En dat klopt natuurlijk niet. Ik wil eigenlijk alleen uitzenders en W&S bureaus. En verder helemaal niets. En ten aanzien van de lijst aan W&S bureaus voel ik me nog niet helemaal op mijn gemak.

Allereerst het lijstje met uitzenders. Een lijst die naar mijn idee klinkt als een klok en de grootste uitzenders van Nederland herbergt. Hopelijk is hier weinig discussie over:

 1. Start People
 2. Unique
 3. Creyf’s
 4. Randstad Nederland
 5. Tempo Team
 6. Adecco
 7. Manpower
 8. Olympia
 9. Tence
 10. Timing

 

Maar dan de werving- & selectiebureaus. Da’s andere koek. Allereerst heb ik Yacht, en Vitae uit mijn eerdere lijst gegooid; dit zijn tenslotte detacheerders die ook wel W&S doen. Maar da’s andere koek; uitzenders hebben tenslotte ook wel W&S activiteiten in hun portfolio. Maar ik wil partijen voor wie werving & selectie de hoofdactiviteit vormt

 1. YER
 2. Hays
 3. Michael Page
 4. Rober Walters
 5. Huxley
 6. Heidrick & Struggles
 7. Computer Futures
 8. Martin Ward Anderson
 9. NewPeople
 10. Michael Baileys

 

Het is een lijst met werving & selectiebureaus; maar zijn dit de 10 belangrijkste? Ik weet het, Computer Futures geeft veel mensen misschien een vieze smaak in de mond, maar het is een grote partij. Dus niet te hard zeuren graag. Maar wat vind je van deze opsomming. Kan die ermee door of zijn er betere kandidaten te vinden? En als er een betere kandidaat is; wie moet er dan uit bovenstaande lijst verdwijnen?

Geef een antwoord

5 Comments