The Voice of Recruitment Holland

Een tijd geleden word ik gebeld door mijn moeder. Om je een idee te geven mijn moeder is ongeveer zo hip als Willeke Alberti. Mijn moeder vindt het dan ook geweldig als ze af en toe wel hip kan doen. Ze belt me en zegt; “Martijn zo is er een Rastaman op TV, bij The Voice, en jij houdt van Reggae dus even zappen”. Ze is dan trots, ten eerste omdat ze weet wat een Rastaman is en ten tweede dat ze weet dat ik van Reggae hou. Ik denk dat de “Verstop je Dread Pet “die ik 3 jaar lang heb gedragen, ook hint was.  Zo zapte ik naar The Voice.

 

Al jaren is Nederland in de ban van talenten jachten. Henny huisman is uiteraard de Godfather van talenten jachten. Idols, K-Otic, Krabbé , Jim en Jamai, Henk Jan Smits, zijn allen slappe aftreksel van deze oervader van het zoeken naar talent. Na Henny, waren de rest maar amateurs. Alle talenten jachten, Idols, The X-Factor, Holland heeft talent, waren niet weg gelegd voor deze vent.  Ik ben zelf al de hele week op zoek naar talent, dan hoef ik niet in mijn vrije tijd, te kijken naar het zoeken naar talent. The Voice was dus niet een programma dat ik zou willen volgen.

Op 24 augustus begon de vervuiling van mijn tijdlijn. Helaas als hard core twitter junky ontkom je niet aan The Voice of Holland, of te wel #TVOH. Wat opviel dat vooral recruitment Nederland helemaal los ging.Wat vonden jullie het allemaal leuk. Mijn hele tijdlijn werd volgescheten door berichten over Kim, Lenny en de zingende kleurplaat. Een jongen die eruit ziet als een kruising tussen Elvis Costello, 50 Cent en één van de leden van Motorhead.

Degene die als eerste los ging was meestal Dino, die de avond ervoor al vanuit de snackbar tweet : morgen is het weer zo ver #TVOH.

Wesley Hendiks, die elk nummer appart opnoemde, samen met zijn dushi ( voor intimi bekend als @melania81 ) op de bank zat te twitteren over het verloop van #TVOH. Door de spanning van die dag moest hij via twitter bekennen : Heb ik al verteld dat @melania81 bij het boodschappen halen in de seat voor mij was ingestapt….. Whaha #LMAO.

Vele recruiters in mijn tijdlijn waren fan. Zelfs @Marquer die als een soort Jeroen v/d Boom optrad. Wie niet mee deed aan deze gekte was, the man of the scene Mr. #MIR2010,  ook onze MIR2010 kroonprins, Jasper deed niet echt mee, met deze gekte, af en toe een grapje mee pikkend. Verschil moet er wezen Premier Rutte wel, deze heren niet.

Hele discussies over hoe fijn het was dat het eindelijk om het echte talent ging. Iets wat altijd centraal moet staan en niet alleen tijdens TVOH, maar ook in je vak als recruiter. Gek genoeg maken veel van ons, in ons werk daar minder druk om.  

Wie heeft echt talent. Zingen kunnen jullie niet ( behalve Chantal) , dansen ook niet ( dat heb ik wel gezien op de #RIDE ) dus jullie mogen recruitment pitchen. Want laten we eerlijk zijn, ouwe hoeren kunnen jullie als de beste. Dus vandaag, daag ik jullie uit om je in te schrijven voor de zoek tocht naar “De Spreekbuis van Recruitment Nederland”. Wie heeft de beste recruitment pitch van Recruitment Nederland. Geef je nu op door een mail te sturen naar m.smit@yoep.com onder vermelding “#DSVRN.

De winnaar zal worden gekozen deels door een vak jury en deels door de plebs. De spetterende finale zal plaats vinden op #TRNOC, meer details volgen snel.

Geef een antwoord

3 Comments