Toch geen kunstje van Jan-Peter Cruiming?

Jan-Peter CruimingAls gevolg van de posting over het massieve misbruik van het .jobs domein struikelde ik over de megalomane Nederlander waar we helemaal niets meer van hebben gehoord. Inderdaad, ik heb het over Jan-Peter Cruiming. Ooit oprichter van Nationale Vacaturebank en daarmee voor zichzelf blijkbaar toegetreden tot de kaste der onfeilbaren. Want dit zei deze blaaskaak vorig jaar:

Er is niet één vacaturesite die een compleet overzicht biedt. Dus moet ik het trucje nog maar een keer doen.

Oftewel, al die andere vacaturesites kunnen er niets van; ik zal ze wel even laten zien hoe het moet. Ongekend arrogant.

Overigens stelde Cruiming voor deze nieuwe vacaturesite de volgende doelen:

 1. Volledig gratis,
 2. Gaat in de zomer van 2010 live,
 3. Wordt marktleider (want alleen de eerste plaats telt)
 4. Gaat internationaal

 

De zomer van 2010 is gekomen en gegaan, maar er is geen vacaturesite van Cruiming live gegaan. Hetzelfde geldt voor de herfst van 2010. En ik schat in dat ook de winter van 2010 geen geboorte van een vacaturesite van zijn hand zal laten zien.

De werknaam van zijn nieuwe site was/is VacatureCompas. De url is nog altijd live, en daar is dezelfde tekst te vinden als een jaar geleden:

Welkom op VacatureCompas.nl. Hier komt binnenkort de nieuwe vacaturesite van Jan-Peter Cruiming.

Het Internet is geduldig. Maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat we van dat kunstje van Cruiming nooit meer wat gaan horen…

Geef een antwoord

6 Comments
 • Remco
  says:

  Wellicht een idee dat Cruiming NationaleVacaturebank.nl terugkoopt van VNU Media en het weer nieuw leven inblaast! Zou een goede actie zijn nu NationaleVacaturebank.nl wéér in de verkoop staat 🙂

 • jolanda
  says:

  Ik denk dat meneer Cruiming het te druk heeft met zijn bijbaantje bij BNR radio. Hij is daar af en toe presentator als ik het goed begrepen heb.

 • robert
  says:

  volgens mij zou vacaturecompas vorige zomer al online zijn. Schiet niet echt op. Holidot 2.0 maar dan zonder personeel? wie zijn schult is het deze keer?

 • John
  says:

  Vergis je niet. Meneer Cruiming komt vast met een vacaturesite, maar heeft als kerncompetentie ‘kopieren’. Als hij daarmee klaar is verschijnt er vast een site die meer van hetzelfde biedt met een nieuw jasje.