Vacatures per regio: prachtig winterbeeld!

Vacatures per regio, positief Ook deze week is het resultaat voor alle regio’s er eentje om in te lijsten; boven je bed te hangen en lang van te genieten. Wat een spectaculaire groei laten de regio’s over de afgelopen drie weken zien. Prachtig!

Hoewel op dit moment het verschil met 2010 extreem groot is, verwacht ik dat we in de komende weken een afname van dat verschil gaan zien. De verstoring van de Kerstdip is vanaf volgende week goeddeels uit de cijfers verdwenen. Maar het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat 2010 daarmee zelfs maar in de buurt komt van de resultaten van 2011. Tenzij er een forse correctie plaats gaat vinden.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 1 – 3 (2009 – 2011) 

Vacatures per regio: week 1 – 3 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,8%
  • West-Nederland: +0,8%
  • Oost-Nederland: +0,7%
  • Noord-Nederland: +0,6%

Dit is natuurlijk het soort grafieken wat iedereen wil zien. Stijgende resultaten, jaar na jaar. Prachtig en eentje om in te lijsten. Toch? Alle regio’s laten ongekend fraaie groeicijfers zien ten opzichte van vorige week en alle regio’s steken ver uit boven de resultaten van dezelfde periode van 2010. Het rampjaar 2009 is zelfs helemaal uit het zicht verdwenen!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

En de lijnen gaan vrijwel rechtstandig de hemel in. De stijging is zeer scherp en de Kerstdip is ondertussen alweer een lang vervlogen herinnering. Waarbij 2011 ondertusen ver boven de resultaten van 2010 uitsteekt. Een zeer fraai resultaat! 

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord