De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf, positief Ook deze week kunnen we weer een plus aantekenen voor de vijf grootste vacaturesites van Nederland.  De plus komt vrijwel uitsluitend op het conto van Werk.nl die een forse groei lijkt te tonen. Lijkt, want wederom staat het aantal vacatures op de homepage van Werk.nl ‘vast’. Op 35.982; identiek aan het aantal van vorige week. Als je vervolgens zonder criteria zoekt blijkt het aantal 37.747 te zijn. Kan iemand in  godsnaam de stekker uit Werk.nl trekken?

Afgezien van Werk.nl is er bijzonder weinig beweging te melden bij de vacaturesites. Lichte stijgingen worden gecompenseerd door lichte dalingen waardoor het netto resultaat vrijwel onveranderd is. En dat in een periode waar het vacaturevolume toch sterk groeit. Geen goed teken voor de grote vacaturesites.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering

Werk.nl groeit (mogelijk) met bijna 2.000 vacatures. Omdat het aantal vacatures van verleden week een vast getal zou kunnen zijn is dat dus niet zeker. Nationale Vacaturebank groeit fractioneel en de andere drie vacaturesites laten een beperkte krimp zien. JobTrack zakt verreweg het meeste in met ruim 400 vacatures.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Een zeer gevarieerd beeld; duidelijke stijgingen bij Werk.nl, Nationale Vacaturebank terwijl Monsterboard en JobTrack duidelijk inzakken. Vacaturekrant laat een lichte plus zien.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

De groten worden groter en de rest… Werk.nl en Nationale Vacaturebank laten opgaande lijnen zien terwijl Monsterboard lijkt te stagneren. Ook JobTrack wil maar nauwelijks van zijn plaats komen; en dat is wel het laagste niveau in ruim een jaar. Vacaturekrant lijkt haar laatste plaats zeker te willen stellen door maar te blijven inzakken. Jammer, hoor. Ook een Winnaarspakket lijkt het verschil niet te kunnen maken.

Geef een antwoord

1 Comment