Getronics terug bij af

Voor databoer en IT-consultancy Getronics is de crisis voorbij. Althans, de dochter van telecomreus KPN, dat gisteren de jaarcijfers bekendmaakte, zag de kwartaalomzet voor het eerst in twee jaar weer stijgen – met een verwaarloosbaar half procentje. Niettemin is dat goed nieuws voor IT-consultants. Getronics is de geschatte nummer twee in de Nederlandse IT-detachering en die markt kan weer uitzien naar groei.

Getronics: Omzetgroei (t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder)

Getronics: Omzetgroei (t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder)

Ook de winstgevendheid (EBITDA, ofwel winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen) van Getronics is gestegen. Telecommoeder KPN stelde eerder als streven dat Getronics een EBITDA-marge van 8% zou moeten behalen. Dat is eind 2009 dan ook gelukt.

Getronics: Omzet (in miljoenen EUR) en EBITDA-marge (in %)

Getronics: Omzet (in miljoenen EUR) en EBITDA-marge (in %)

Het is de vraag of Getronics de stijgende trend kan vasthouden. Afzwaaiend KPN-topman Ad Scheepbouwer heeft zijn laatste termijn erop zitten en daarmee zijn laatste bonus binnen. De eerstvolgende cijfers zullen door de nieuwe CEO Eelco Blok worden bekendgemaakt. En nieuwe topmannen hebben de neiging om zaken op te schonen…

Geef een antwoord

1 Comment