Merendeel nieuwe medewerkers staat open voor andere baan

StepStone heeft recent een interessant rapport (Strijd om talent laait weer op) uitgebracht. Ik kom hier later nog uitgebreider op terug; maar er is een zeer opvallend resultaat in dit rapport te vinden. Op de vraag: Als u start in een nieuwe baan; blijft u dan naar vacatures kijken? was dit het antwoord van bijna 8.000 respondenten (uit 8 Europese landen):

image

Met andere woorden; 67% van alle respondenten blijft openstaan voor andere uitdagingen, zelfs als men net is begonnen in een nieuwe baan.

Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat een zeer bijzonder resultaat.

Geef een antwoord

11 Comments
 • Sandor
  says:

  @marc: afgezien van de filosofische kant van jouw verhaal vraag ik mij af wat het met een CEO doet als dadelijk misschien wel 30% van zijn arbeidsplekken onbezet zijn of bezet met nontalent; dan gaat het pas echt pijn doen. Mijn vraag is dan ook meer zijn we er als recruitment klaar voor om die kans te gaan grijpen en ons eindelijk een van de zoniet de belangrijkste HR discipline van de toekomst te worden/zijn?

 • Sandor
  says:

  denk dit passend is in de trend dat de verblijfstijd van werknemers steeds korter aan het worden is. Schat in dat deze de komende jaren naar de 2 a 3 jaar gaat lopen. Daarnaast steeds meer mensen die ZZPér gaan worden. Gevolg van deze trend is dat de vacatureload voor organisaties explosief gaat toenemen en dat recruitment zich naast vast recruitment ook moet gaan toeleggen op ZZP recruitment. Een en ander gaat betekenen dat recruitment (of beter gezegd instroommanagement) een steeds prominentere plek binnen HR maar vooral binnen de business zal innnemen. Zijn we daar klaar voor….?

  • Marc Drees
   says:

   Zijn we er klaar voor menselijk kapitaal als zodanig te behandelen? Gunstige uitzonderingen daargelaten heb ik geen al te positieve verwachtingen op dit gebied. Tot de gemiddelde senior executive (met in het algemeen een hinderlijk opgeblazen superego) daadwerkelijk niet langer denkt dat hij/zij begiftigd is met superieure intelligentie zal er weinig veranderen. Of een volgende generatie minder superego’s bevat durf ik eerlijk gezegd niet te voorspellen. En alfamannetjes en -vrouwtjes blijven er altijd bestaan; het is alleen beter om ze nimmer in een senior executive positie te krijgen. Scheelt in het algemeen een hoop ellende. De beste manier om dit tussen de oren te krijgen is om naar de banken (in de VS) te kijken. Een grote testosteronbeerput met vernietigend negatieve gevolgen voor de rest van de wereld.

 • Dennis
  says:

  Waarom is dat verrassend dan?
  Het wordt de werknemer van tegenwoordig dag in dag uit ingehamerd dat je je bewust moet zijn van je eigen marktwaarde. Dus bijblijven, opleidingen volgen etc. Als iemand tegenwoordig uberhaupt nog werk heeft is hij of zij competitief als nooit tevoren.
  God verbiede inderdaad dat er ooit een tekort aan werknemers zou zijn. Een laptop en mobiel gratis doet mij namelijk niets en ik vermoedt vele anderen met mij. Een werkgever zal toch echt iets extra moeten bieden qua inhoud.