Manpower komt met iPad reader app?

Manpower iPad World of Work InsightTablets zijn hot en happening, maar dat wil nog niet zeggen dat ieder bedrijf een iPad applicatie uit hoeft te brengen. Tenslotte moet een dergelijke applicatie wel iets toevoegen. Helaas is dat maar al te vaak tegen dovemansoren gezegd, zo ook in het geval van Manpower.

Want tijdens het World Economic Forum in Davos (het event waar wordt gefeest terwijl Noord-Afrika brandt) heeft ‘s werelds derde uitzender haar  World of Work Insight applicatie voor de iPad gelanceerd. En het is een volstrekt overbodige applicatie geworden. Want in tegenstelling tot het ronkende persbericht is het niets anders dan een PDF reader. Boring

Dit is wat het persbericht zegt over de fonkelnieuwe app:

The purpose of the Manpower iPad app is to provide dynamic access to the company’s insight and substantial research on the most critical trends and issues affecting today’s global economy.

En dit is wat de app feitelijk is; een boekenkast a la iBooks en een bibliotheek vol Manpower publicaties die in deze boekenkast kunnen worden geplaatst.

Dit is de boekenkast:

Manpower iPad app | Boekenkast

En dit is de bibliotheek:

 Manpower iPad app | Bibliotheek

En dat is alles; een walled garden met Manpower approved publicaties. Maar dit is volstrekt belachelijk! Eens te meer omdat je de publicaties niet kan manipuleren. Wat nou dynamic access? Dit weerhoudt Jeff Joerres (Chairman en CEO van Manpower Inc.) er niet van als een kip zonder kop het volgende over de app te kakelen:

This app will enable employers to instantly tune in to Manpower’s expertise and insight, keep pace with our shifting new reality, and help them align their talent strategy with their business strategy to win.

Tuurlijk Jeff, heb je soms een lijntje coke gesnoven voor je dit uitkraamde? Voortaan eerst zelf even een iPad ter hand nemen voordat je ongekende onzin de wereld in spuit.

Conclusie
De eerste generatie applicaties voor een nieuw device zijn niet zelden misbaksels die te maken hebben met de haast om maar iets uit te brengen waardoor je als bedrijf cutting edge lijkt te zijn. Volstrekt zinloos en overbodig. Vermijdbare ruis waarvan je hoopt dat deze bij de volgende hype vermeden wordt. Niet dus…

Manpower komt met zo’n vermijdbare app voor documenten die je nu al van de website kan downloaden. Ook via de iPad; waarmee je ze ook direct in de bibliotheek van iBooks kan donderen. Waarmee de hele Manpower app volledig overbodig is. Maar Manpower wil blijkbaar in Davos laten zien hoe modern het bedrijf is. Een beetje triest.

Geef een antwoord