Vacaturesite top 10: nog altijd goed

Vacaturemonitor, positief Het gaat nog altijd bijzonder goed met de aantallen vacatureplaatsingen; hoewel de grote groei er nu wel uit is. Want over de afgelopen drie weken is het aantal online vacatureplaatsingen van bijna 146.000 naar bijna 152.000. Dat is toch altijd nog een groei van maar liefst 6.000 al is dat minder indrukwekkend dan de 20.000 van de vorige week. Het verschil met vorig jaar is ook fors teruggelopen; van 26,5% vorige week naar 18,0% deze week. Ondanks die terugval is het verschil nog altijd zeer groot!

De cijfers voor het unieke aantal vacatures is aanzienlijk minder fors; hier blijft het verschil steken op 10,1% waar het vorige week nog 18,2% was. De Kerstdip lijkt zo langzamerhand uit de cijfers verdwenen. Het is verder te hopen dat we geen Egyptedip gaan krijgen.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 2 – 4)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 2 – 4)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -0,3%
  • Nationale Vacaturebank: -0,1%
  • Monsterboard: +0,1%
  • DOVAjobs: -0,2%
  • Megajobs: -0,1%
  • JobTrack: 0,0%
  • Careerbuilder: -0,3%
  • Gus.nl: 0,0%
  • Vacaturekrant: +0,1%
  • Randstad: 0,0%

Waar Vacaturekrant vorige week een negatieve uitschieter was, is het deze week (samen met Monsterboard) de enige vacaturesite die een plusje noteert. Het is dus vooral verhaal van stilstand en daling bij de grootste 10 sites. En dat terwijl de markt toch nog fors doorgroeit

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Werk.nl laat voor de tweede achtereenvolgende week een daling zien terwijl Nationale Vacaturebank en Monsterboard een spiegelbeeldig resultaat tonen over de afgelopen week. Maar verder valt er bijzonder weinig te melden; de lange termijn oogt voor de twee grootste commerciele vacaturesites bijzonder stabiel.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een reactie