Wie zijn wereldtop-5 kenniseconomieën?

krant Vandaag kreeg ik een bizar persbericht binnen van de gecombineerde intelligentsia Careerevent, Masterbeurs en Telegraaf Media Groep. Met de volgende chocoladebruine kop: NEDERLAND RAAKT VERDER VERWIJDERS VAN DE WERELDTOP-5 KENNISECONOMIEËN. Afgezien van de opvallende typefout is een dergelijke kop natuurlijk voldoende om mij direct in de paniekstand te doen schieten. Raakt Nederland achterop? Maar bij wie dan? En op welke manier? En wie zijn die top 5 kenniseconomieën van de wereld eigenlijk? En waar staat Nederland?

Daar geeft het persbericht helaas geen antwoord op. En ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het persbericht klinkklare nonsens rondstrooit. Want dit is het fundament waar die paniekerige kop op is gestoeld:

Tijdens het , 28 en 29 januari jl. in de Jaarbeurs Utrecht, peilde organisator Nobiles Media de stemming onder de bezoekers omtrent de toekomst van studerenen werken. Op de vraag “Is Nederland in 2030 verder verwijderd van de wereldtop-5 kenniseconomie?” antwoordde 69% van de respondenten op de Masterbeurs met ‘ja’. Op het Careerevent was men positiever gestemd. Daar antwoordde 53% van de respondenten bevestigend.

O ja, op het Careerevent ging het om 332 respondenten; op de Masterbeurs ging het maar liefst om 253 respondenten. Zou elk van die respondenten hebben geweten wie die top 5 kenniseconomieën zijn? En op welke manier we dan achterop raken. Met kennis, met BNP, met bierinname?

Ja; dit persbericht is ontegenzeggelijk Telegraaf kwaliteit… En naar het Careerevent en Masterbeurs hoeven we ook nooit meer te gaan.

Geef een reactie