Vacatures per regio: uit de Kerstdip

Vacatures per regio, positief De Kerstdip is naar het verleden verwezen met de resultaten van de afgelopen week. En die resultaten mogen er wezen! Want hoewel de regio’s niet zo snel stegen als de voorgaande week laten ze nog steeds een gezonde groei zien. Met de maand februari voor de boeg wordt het interessant hoe de regio’s zich ten opzichte van de voorgaande jaren gaan gedragen.

Blijven we consequent boven het resultaat van 2009 en 2010 hangen? Op basis van de voorgaande maanden is dat zeker de verwachting. De banenmotortjes van de vier regio’s draaien in ieder geval op volle toeren om deze verwachting waar te gaan maken.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 2 – 4 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 2 – 4 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,3%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,2%
  • Noord-Nederland: +0,2%

Wederom een fraai resultaat, hoewel de de extreme stijgingen van vorige week natuurlijk niet kunnen herhalen. Dat was tenslotte de eerste week dat we de effecten van de Kerstdip achter ons gingen laten. En met de resultaten van deze week ligt die dip definitief achter ons. Waarbij het overigens ook duidelijk is dat de verschillen met voorgaande jaren aardig zijn gekrompen. De komende weken beloven interessant te worden!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Een fraaie stijging voor alle regio’s, zij het iets minder scherp dan de vorige week. Maar dat was natuurlijk te verwachten. Met de resultaten van deze week zijn we uit de Kerstdip en dient er gestabiliseerd te worden. De komende weken worden dus van belang om te zien hoe de lente van 2011 zich aan ons gaat presenteren. Ik ben benieuwd!

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord