Sneak previews van Textkernel

Logotype Textkernel Gisteren was ik een aantal uren te gast bij Textkernel. En gedurende die paar uur heb ik een tweetal nieuwe diensten gezien die recent uit hun lab zijn gekomen. Twee nieuwe diensten waar ik bijzonder vrolijk van ben geworden. En tenzij ik me vergis gaan heel wat recruiters en marktonderzoekers hier binnenkort ook heel blij van worden.

Ik kan nog niet al teveel informatie prijsgeven, maar tegelijkertijd wel een tipje van de sluier oplichten. Met veel gevoel voor marketing heeft Textkernel de twee diensten CV search resp. JobFeed Statistieken genoemd. Inderdaad Textkernel is eerst en vooral een technologisch bedrijf. Marketing zit gewoon niet in hun DNA; hoewel er gelukkig sinds kort wel een marketeer is begonnen…

CV Search
Dit is een dienst die zich bij uitstek leent voor bedrijven die grote hoeveelheden CV’s heeft maar beperkte (of geen) mogelijkheden om deze CV’s te doorzoeken op de juiste kandidaten voor een vacature. CV Search is een custom search tool die bovenop Textkernel’s Textractor zit. Voor wie Textractor niet kent; het is extractie software waarmee een digitaal CV (bv. in Word of in een PDF) kan worden ontrafelt en in gestructureerde data omgezet. Op deze manier worden de CV’s dus plotseling doorzoekbaar.

De search interface van CV Search is buitengewoon prettig in het gebruik; en hoewel een field test met recruiters op de agenda staat, ben ik er vrijwel zeker van dat het een verademing voor de doelgroep gaat worden. Ik was er in ieder geval van onder de indruk hoe eenvoudig deze searchfunctie werkt.

Als Textkernel deze tool ook nog weet te koppelen aan CV databases van grote vacaturesites is er volgens mij geen enkele reden meer om een tool als MrSearch te gebruiken. CV Search is ondertussen wel gekoppeld aan LinkedIn; het is dus mogelijk om LinkedIn te doorzoeken vanuit CV Search.

JobFeed Statistieken
Jawel, dit is een nieuwe functie binnen JobFeed. En hiermee kan eindelijk de JobFeed database worden gebruikt voor marktonderzoek. De vacatures in de JobFeed databases kunnen op maximaal drie criteria worden doorzocht. En de resultaten kunnen als een excel worden gedownload. Dat is pure arbeidsmarkt informatie; en dan ook nog eens met vrijwel real-time data. Daar krijg je als marktonderzoeker natte dromen van. Denk ik. Toch? En Nielsen, Monster Employment Index, Manpower Employment Outlook Service kunnen allemaal inpakken en naar huis gaan. Voor Nederland dan wel te verstaan.

Binnenkort neem ik beide nieuwe diensten in meer detail onder de loep, maar het leek me aardig om alvast een eerste idee te geven van de mogelijkheden. En nee, ook met deze blog posting verdien ik geen cent. Niet van Textkernel of van wie dan ook. Ik doe echt iets verkeerd…

Geef een antwoord

3 Comments