Prijsbeuker Kelly Services groeit USG People voorbij

Kelly Services herstelt verder. Het Amerikaanse bedrijf dat gistermiddag de jaarcijfers bekendmaakte (pdf), zag de jaaromzet uitkomen op USD 4,95 miljard (EUR 3,74 miljard). Daarmee zal het bedrijf in omzet gemeten fors groter uit de crisis komen dan USG People, dat tot in 2008 Kelly Services nog voorbleef. Hoewel USG People de laatste kwartaalcijfers nog bekend moet maken, is nu al zeker dat het niet kan tippen aan Kelly Services.

Ondanks de vooral door de vroegcyclische Amerikaanse markt gedreven omzetgroei, is de winstmarge van Kelly Services nog altijd bijzonder laag. De brutomarge steeg weliswaar licht tot 16,3%, maar de netto jaarwinst telde op tot een vrijwel verwaarloosbare USD 26 miljoen.

Kelly Services: Omzet en brutomarge, 2008 - 2010

Kelly Services: Omzet en brutomarge, 2008 – 2010

Topman Carl Camden was niettemin ‘pleased to report another successful quarter fueled by sustained demand for temporary staffing, a healthier global economy, and Kelly’s focus on business execution and operational excellence.’

Pas op de plaats

In het vierde kwartaal van 2010 groeide Kelly Services met 11% – fors minder dan de 22% die Manpower eergisteren bekendmaakte. Die groei van Kelly Services is vertekend doordat het bedrijf de kwartalen in 13-weekse periodes opdeelt. Het vierde kwartaal van 2009 was een schrikkelkwartaal, dat 14 weken telde. Als we voor dat verschil corrigeren, komt de onderliggende groei op 16% uit.

Kelly Services: Omzetgroei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar, 2008 – 2010.

Kelly Services: Omzetgroei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar, 2008 – 2010.

En ook dat gecorrigeerde groeipercentage betekent dat – net als we eerder bij Manpower zagen – de steile groeicurve van de afgelopen kwartalen aan het afvlakken is. Zou het een voorbode zijn van een wereldwijde pas op de plaats?

Geef een antwoord

4 Comments