Vacatures per regio: een fijne groei

Vacatures per regio, positief Het nieuwe jaar blijft de verwachtingen overtreffen. Ook in de maand februari laten de regio’s zien dat ze er dit jaar zin in hebben. De traditioneel sterkere groeicijfers van januari liggen ondertussen achter ons maar ook nu laten vrijwel alle regio’s nog altijd een groei zien ten opzichte van de vorige week.

De enige regio die deze keer vrijwel een nulgroei laat zien is West.Nederland. Altijd vervelend, want het is natuurlijk nog altijd de grootste regio van de vier. Nog altijd; maar als Zuid Nederland haat groeitempo nog even doorzet zou het zomaar kunnen dat we een nieuwe grootste regio gaan krijgen!

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 3 – 5 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 3 – 5 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,2%
  • West-Nederland: 0,0%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: +0,2%

Ook deze keer steken de vier regio’s trots uit boven de resultaten van 2010 en 2009. En met uitzondering van West-Nederland laten alle regio’s ook een groei zien in vergelijking met de vorige week. Een resultaat om vrolijk van te worden. Alleen de ontwikkeling van West-Nederland is reden voor enige zorg. Deze grootste regio laat vrijwel een nulgroei zien en wordt bijna ingehaald door Zuid-Nederland in de strijd om de grootste regio van het land.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Hier is duidelijk zichtbaar dat West-Nederland stagneert en Zuid-Nederland nog vrolijk doorgroeit. Bij een doorzetting van deze twee trends is er een onvermijdelijke uitkomst; Zuid-Nederland wordt de grootste regio als het om het aantal vacatures per inwoner gaat. En dat zou toch een unicum zijn gedurende de meetperiode. Maar laten we even rustig afwachten wat de resultaten van de volgende week zullen zijn.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord