Vacaturesite top 10: to the stars and beyond

Vacaturemonitor | PositiefWas het begin van de maand februari al goed als we uitgaan van het aantal vacatureplaatsingen; het vervolg is nog beter. Over de afgelopen drie weken is het aantal online vacatureplaatsingen van ruim 155.000 naar meer dan 162.000. Een sprong van zo’n 7.000 vacatureplaatsingen. Het verschil met 2010 blijft daarmee hoog; op dit moment zelfs bijna 16%!

Bij het unieke aantal vacatures is er ook een heuglijk feit te vieren; het aantal kwam voor het eerst in jaren weer eens uit boven de 100.000 vacatures. Om precies te zijn: 101.672 nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken. Daarmee bleeft het verschil over 2010 overigens vrijwel hetzelfde als de vorige drieweekse periode; van 6,3% (vorige week) naar 6,4%.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 4 – 6)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 4 – 6)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -0,3%
  • Nationale Vacaturebank: -0,3%
  • Monsterboard: +0,2%
  • DOVAjobs: -0,2%
  • JobTrack: +0,0%
  • Megajobs: +0,3%
  • Careerbuilder: 0,0%
  • Gus.nl: 0,0%
  • Randstad: 0,0%
  • Vacaturekrant: 0,0%

De duikeling van Megajobs vorige week is inderdaad een hik in de spidering van Jobfeed geweest; de afgelopen week is het volume aan gespiderde vacatures alweer omhoog geschoten. Over twee weken zullen we daarom een kunstmatige stijging zien; de week erna zit Megajobs weer op haar ‘oude’ niveau.

Een opvallende situatie bij de grote drie vacaturesites; waar Monsterboard wint, verliezen zowel Werk.nl als Nationale Vacaturebank enig marktaandeel. En triest genoeg is Vacaturekrant op de laatste plaats beland; met 15 vacatures minder over de afgelopen drie weken dan Randstad. Het gat met de nummer 11 van de ranglijst lijkt voorlopig nog groot genoeg. Maar het lot van Vacaturekrant bungelt aan een zijden draadje…

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Monsterboard lijkt aan een inhaalrace bezig te zijn. Haar marktaandeel blijft groeien terwijl dat van Werk.nl blijft dalen en Nationale Vacaturebank plotseling een pas op de plaats maakt. Zou Warren Hammond toch de vege huid weten te redden dit jaar?

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord