Ydeal: ik ben lui en ik wil een baan!

Logotype ydeal Oke, dit is nieuw. En het doet me direct denken aan de reclame van Werkspot.nl, waar iemand een klus op Werkspot zet en na het selecteren van de vakman zegt: Klus geklaard! Ik zou het kunnen zijn geweest… Maar nu is er een variant verschenen in de online recruitment wereld: Ydeal.nl. Waar Jasper Selten aangeeft per 1 mei aan een nieuwe baan te willen beginnen. Alleen, hij heeft die baan nog niet, maar daar wil hij zijn netwerk voor inzetten.

Jawel, the lazy man’s search for a new job. Zo zou je ydeal kunnen omschrijven. Selten geeft op zijn site aan dat hij bereid is te betalen voor interviews met potentiele werkgevers en grof te betalen als hij daadwerkelijk een baan via deze actie weet te bemachtigen. Jawel, luiheid maar creatief; een goede eigenschap…

De homepage
En dit is hem dan; de pagina waar Japser Selten zichzelf aan de wereld toont en waar hij omschrijft hoe zijn luie zoektocht naar een nieuwe baan volgens hem moet gaan werken:

Ydeal | Homepage

Jawel, deze couch potato is op zoek naar een baan door zijn netwerk(en) te activeren. In ruil voor afspraken is hij bereid een kleine vergoeding te bieden. Maar in ruil voor het vinden van de uiteindelijke baan is hij bereid grof te betalen:

ydeal advertentie

Een heel maandsalaris (bruto of netto?) is de prijs die Selten er voor over heeft. Dat is geen kattenpis; elke would-be recruiter die iets in de bouwsector doet is nu al contacten aan het leggen. Toch?

Hoe dan ook, laat je netwerk voor je werken is duidelijk het credo van Selten. En betaal je netwerk daar dan weer voor. Ik ben vooral benieuwd wat deze actie gaat opleveren. En of Selten (of iemand anders) vervolgens Ydeal in een commercieel jasje weet te gieten…

Geef een reactie

2 Comments