De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf, positief De grote vijf zijn gezond gegroeid in vergelijking met vorige week. Helaas is Vacaturekrant de enige uitzondering in het gezelschap; deze vacaturesite ziet haar volume aan vacatures (volgens eigen opgave) dalen. Bijzonder zorgelijk als je bedenkt dat de markt voor online vacatures juist een sterke groei vertoond…

Maar de overige vier vacaturesites maken de mineurstemming rondom Vacaturekrant meer dan goed. De vacaturesites lijken in ieder geval te delen in een euforische stemming op de arbeidsmarkt als je tenminste naar de groei van het aantal vacatureplaatsingen kijkt.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering

Mooie resultaten bij vrijwel alle vacaturesites, met uitzondering van Vacaturekrant (-100). Monsterboard komt voor het eerst in tijden weer eens boven de 20.000 uit, dankzij een groei met maar liefst 900 vacatureplaatsingen. Ook de andere groeiers laten een stijging van ruim boven de 500 nieuwe plaatsingen zien. Een gezonde ontwikkeling!

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nou, dit is een prettig gezicht. Alle vacaturesites laten een stijging van het aantal nieuwe vacatureplaatsingen zien in vergelijking met vorige week. Zelf Vacaturekrant toont een hele lichte groei van het vacaturevolume. Mogelijk een kentering van de mineurstemming bij deze vacaturesite?

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Mijn hemel, Vacaturekrant is zwemt echt volledig de verkeerde kant op. Hier lijkt sprake van een serieus lek. En als het lek niet snel wordt gedicht is Vacaturekrant niets meer dan een herinnering. Zou Herman van Campenhout (die bijna aantredende CEO van de Telegraaf Media Groep) hier verandering in kunnen brengen? Of worden binnenskamers alle kaarten op Hyves gezet? Hoe het ook zij, zonder drastische ingrepen lijkt Vacaturekrant verloren.

Geef een antwoord