De beste intermediair site van Nederland: Tempo-Team?

De beste, slechtste intermediair site van Nederland Na een hoopvol begin met Randstad Nederland zet ik vandaag mijn zoektocht naar de beste intermediar site van Nederland voort met de kleine zus van Randstad: Tempo-Team. Eens zien of deze uitzender in staat is de resultaten van Ranstad te matchen. Of misschien zelfs wel te overtreffen?

Om dat te bepalen ga ik de site eens grondig onder de loep nemen. En op basis van een drietal gedetailleerde vragenlijsten vaststellen wat nou eigenlijk de kwaliteit van de Tempo-Team site is; vanuit het perspectief van de nietsvermoedende werkzoeker dan wel te verstaan. Ik ben bijzonder benieuwd…

Zoeken naar vacatures
Waar begin je mee, als je je als gemiddelde werkzoeker richting de site van een uitzender begeeft? Natuurlijk! Met de homepage. En die ziet er voor Tempo-Team als volgt uit:

Tempo-Team | Homepage

Tempo-Team is gek op rood. En ik word er totaal krankzinnig van. Want als je de totale webpagina ziet is er nog veel meer van dit veel te felle rood te zien. De achtergrond is namelijk van deze kleur. Vreselijk! Ik heb spontaan twee toetsen uit mijn toetsenbord geslagen door een onverwachte opkomende woede-aanval. Niet normaal zo agressief als deze website overkomt. Maar goed, een paar valium in laten werken en binnen een half uur kan ik verder met de beoordeling.

– – –

Zo, ik ben volledig relaxed en klaar om de site van Tempo-Team te analyseren. Het zal alleen veel langzamer gaan… Overigens kreeg ik al een indicatie dat de sites van Tempo-Team en Randstad min of meer identiek zijn bij het laden van de homepage. Want dat duurde extreem lang, net als bij Randstad. Zou Tempo-Team dezelfde site zijn, met een aggresief schilletje?

Het lijkt er wel op als ik naar het zoekresultaat kijk:

Tempo-Team | Zoekresultaat 

Ja hoor, deze pagina met zoekresultaten bevat exact dezelfde functionaliteit als bij de Randstad site. De positie van de verschillende componenten is alleen iets anders. En er mist de mogelijkheid om het zoekresultaat af te drukken. Dit lijkt een makkelijke beoordelingsronde te worden. Want als alles hetzelfde is weet ik nu al de einduitslag.

De score voor dit onderdeel komt voor Tempo-Team uit op: 2. Met deze score boekt Tempo-Team hetzelfde resultaat als de (naar boven bijgestelde) score van Randstad. En dat betekent een redelijke ervaring vanuit het perspectief van de werkzoeker. Geen slecht begin dus.

Beoordelen van en reageren op een vacature
Dan nu de beoordeling van de vacature en het solliciteren. En daar lijkt Tempo-Team de aansluiting met Randstad te verliezen. Want de vacature ziet er minder volledig uit in vergelijking met Randstad:

Tempo-Team | Vacature

Geen enkele referentie naar wat voor soort bedrijf Kuhn-Geldrop is en bijzonder weinig informatie over de inhoud van de functie. En een bijzonder merkwaardige combinatie van bedrijfsinformatie en informatie van de Tempo-Team vestiging en de betreffende intercedente onder het kopje Contact. Voor een werkzoeker lijkt het alsof hij direct met het bedrijf zou kunnen bellen, wat natuurlijk niet het geval is. Bijzonder verwarrend.

Verder is alle functionaliteit wederom identiek aan die van Randstad. Inclusief het zinloze Google Maps kaartje. En Tempo-Team heeft er vreemd genoeg voor gekozen om de kerngegevens van de functie niet bij de functieomschrijving te zetten maar in de rechterkolom. Ook dat is onnodig verwarrend en ronduit rommelig. Nu moet ik als wekzoeker op twee plaatsen kijken om informatie over de functie te weten te komen.

De score voor dit onderdeel komt voor Tempo-Team uit op: +7. Met deze score biedt Tempo-Team de bezoeker voor dit onderdeel een redelijke ervaring.

Automatische e-mail response
Dit is de e-mail die ik van Tempo-Team ontving:

Tempo-Team | Automatische e-mail response

En deze e-mail is ook vrijwel gelijk aan die van Randstad. Met een cruciaal verschil en dat is de gruwelijke disclaimer onderaan de e-mail van Tempo-Team. Zelfs in een ander lettertype waarmee de knulligheid nog verder wordt benadrukt. Wat een absolute en volledige armoe. Dit hoort nooit of te nimmer thuis in een e-mail bevestiging op een online sollicitatie. Doe normaal!

De score voor dit onderdeel komt voor Tempo-Team uit op: +10. En ook dat is een redelijke ervaring vanuit het perspectief van de bezoeker. Hoewel ik eigenlijk strafpunten had willen geven voor die disclaimer. Maar daar is helaas geen mogelijkheid voor. Toch maar eens kijken of ik de vragenlijst kan uitbreiden…

Totaalscore en conclusie
Dit is de staffel voor de totaalscore en de bijbehorende ervaring voor de werkzoeker:

  • -98 tot –49: een slechte ervaring
  • -49  tot 0: een matige ervaring
  • 0 tot +49: een redelijke ervaring
  • +49 tot +98: een goede ervaring

Met een totaalscore van +17 biedt Tempo-Team de werkzoeker voor het proces van het zoeken van een vacature tot en met het ontvangen van een reactie op een online sollicitatie dus een redelijke ervaring. En slechts 2 punten minder dan de score van grote broer Randstad Nederland.

Ik ben benieuwd hoe de andere uitzenders het er vanaf gaan brengen. Want het zal niet makkelijk worden om het resultaat van deze eeneiige tweeling te verbeteren.

Volgende keer ga ik op bezoek bij Start People.

Geef een antwoord

3 Comments
  • Derek Shaffer
    says:

    16 juli 2009.Uitzendbureau Tempo-Team is door onderzoeksbureau SGS Nederland B.V. gecertificeerd conform de norm ISO 9001 2008…De afgelopen drie weken heeft SGS de audit afgenomen en Tempo-Team is schoon door de audit heengekomen zo laat de uitzender weten..Beloning.Voor Tempo-Team betekent dit kwaliteitscertificaat een beloning voor de manier waarop zij al sinds jaar en dag werkt met oog voor de tevredenheid van onze opdrachtgevers en flexwerkers en een continue focus op het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening..Eisen werkprocessen.Chantal Bos kwaliteitsmanager bij Tempo-Team het kwaliteitsmanagementsysteem is bij Tempo-Team binnen ieder proces en alle werkzaamheden geintegreerd. Processen worden continu en structureel beoordeeld op de van toepassing zijnde eisen uit de wet- en regelgeving maar ook op functionaliteit en op bijdrage aan de prestaties van Tempo-Team. .Certificering.De certificering geldt voor de volgende activiteiten Tempo-Team Uitzendbureau inclusief Gezondheidszorg Tempo-Team Werknet Tempo-Team Professionals en Tempo-Team Payroll Services..Gerelateerd nieuws. . ..Bron Tempo-Team 15 juli 2009…..