TRU London – What a blast!

Het TRU circus was vorige week in volle glorie te aanschouwen in London! Die Bill Boorman. Ongelooflijk hoe hij eigenlijk met heel weinig middelen, Recruiters en soortgenoten uit alle windstreken weet aan te trekken. 50 Tracks, 3 dagen in een hotel, en gaan met die banaan. En ze komen! Tech hotshots uit de USA, Jobboard founders uit de UK, Social Media pioniers, LinkedIn Trainers, Mobiele innovators, Branding specialisten en echt overal vandaan. De unconference mag ondertussen bekend zijn. Ook al lig je 3 dagen op je bed en schuif je alleen aan bij het borrelen aan de bar. Als dat jouw manier van kennis ophalen is, prima! Voor elk wat wils ook. 50 tracks over 3 dagen! Alles interactief met Trackleaders die haar sporen hebben verdiend in het vak Recruitment. En die weten ook lang niet alles, dus doen lekker mee, en schuiven de volgende track weer aan bij een ander. Wat je dan krijgt is een soort van cross over om je vingers bij af te likken. Geweldig. Ja, ik ben fan. Hier geen overschreeuwerig “zo moet het of anders niets” maar pure kennis toevoeging op het allerhoogste niveau in de branche.  Laat ik er eens wat uithalen….

Ademloos heb ik geluisterd naar Glen Cathey. Dacht dat ik aardig kon searchen, maar voel mij een heel kleine jongen bij wat hij laat zien qua searchstrings & sourcecodes . Nu heb ik na 15 jaar Recruitment zowaar een scroll vinger van het keyword searchen, en mijn drive zorgt meestal wel voor uiteindelijk de juiste kandidaten, een Glen laat dan vooral zien hoe het ook anders kan. Hij gaat uit van het principe dat er altijd een te ontdekken talentpool is in elke database. Nou, daar liet hij dus prachtige voorbeelden van zien hoe deze te bereiken. Ik zag Oscar Mager screenshots van zijn strings maken en Jacco Valkenburg ook instemmend knikken. “t Zou leuk zijn als Glen zijn kunsten een keer zou laten zien in Nederland. Ubergeil!

Onwijs gelachen met vriend en collega Gordon Lokenberg. Als mobile expert had hij tijdens TRU een aantal petten op maar iedereen Augmented Reality Pacman via Layar zien spelen was erg leuk. Het was de bedoeling om in St. James Park nog een spontane Flashmob actie te organiseren. Wellicht een volgende keer.

TRU is niet altijd even interessant. Dat hoeft ook niet met 50 tracks. Soms verzandt het voor jouw gevoel in “gelul” en soms heb je het idee in een slechte laptop & smartphone film terecht te zijn gekomen met “verslaafden” die enkel op zoek zijn naar content. Nou, na een zware engelse lunch is het dan prima tukken. Ook dat kan op TRU. Niemand die je vraagt waar je was en wat je aan het doen bent. Leuk is natuurlijk ook om dergelijke sessie wat op te spicen met quotes of enige Facts & Figures. Iedereen verdient echter ook zijn of haar podium. Alom respect dus voor allen. Niet iedereen zal mijn verhaal ook even interessant vinden. En dat maakt TRU extra warm en welkom.

Kevin Wheeler was er ook. Hij gaf zijn visie op RPO’s. Volkomen terecht dat Frank Roders deze “oervader” van ons vak een aantal keren naar Nederland heeft gehaald. Goede visie, sterk verhaal en vooral ’s avonds ook een prima kerel om met een hapje en een drankje zijn recruitment verhalen aan te horen. Zet hier Keith Robinson bij en je hebt aan mij geen kind meer. Een en al oor. Prachtig vind ik dat. 

Heel veel indrukken dus, waar iedereen dit op zijn of haar eigen manier beleeft. Een overzicht van alle TRULondon blogs vind je hier. Zeker de moeite waard om hier eens doorheen te scrollen. Persoonlijk succes was er ook. De eerste stappen voor een RIDE London zijn gezet. Ook doe ik op TRU de track Global Recruitment & Relocation. Nauwelijks sexy want amper Social, Mobile of Gen Y. Daardoor kleine teams, maar wel mensen waar ik weer veel van leer en de boodschap verder kunnen brengen. Enorm blij daarom met de video op Recruiter UK. Helemaal niet erg toch, om wat meer te doen voor je fee? Leuk zeggen ook…..  in Engeland 😉

Geef een antwoord

3 Comments