Vacatures per regio: hoe hoog?

Vacatures per regio, positiefDe  regio’s draaien op volle toeren, zoveel is zeker. Ook deze keer laten allevier de regio’s een gezonde groei zien. Waarmee wederom de voorgaande jaren de hielen worden getoond. De maand februari wordt een prachtige maand, daar bestaat geen twijfel meer over.

Waarmee het begin van 2011 ondertussen de omgekeerde variant lijkt van 2009 toen de wereld van online vacatures ineen stortte. Het herstel in het begin van dit nieuwe jaar is ongekend krachtig en lijkt ook nog niet te eindigen. Waar gaat dit naar toe?

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 5 – 7 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 5 – 7 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,3%
  • West-Nederland: +0,3%
  • Oost-Nederland: +0,2%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Prachtige groeicijfers voor alle regio’s. Alweer! Het is ronduit indrukwekkend om te zien hoe sterk de groei zich blijft voortzetten. Hoe hoog gaan we eindigen? Dat is eigenijk de grootste vraag. Wordt de volgende week nog hoger of gaat de zwaartekracht zijn werk doen?

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Is het geen prachtig gezicht? In ben in ieder geval zwaart onder de indruk. De regio’s laten aanzienlijk hogere resultaten zien in vergelijking met vorig jaar. En de lijnen richten zich allemaal naar de hemel. Hoger en hoger.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord