Lekker grasduinen in comScore rapport

comScore rapport The 2010 Europe Digital Year in Review Doet jij ‘iets’ met online, social of mobile? Vette kans natuurlijk. In dat geval is het verstandig om even het comScore rapport The 2010 Europe Digital Year in Review te downloaden. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat er wel iets van waarde in dit rapport te vinden is.

comScore vraagt wel veel teveel persoons- en contactinformatie van eenieder die dit rapport wenst te downloaden, maar dat moet je maar door de vingers zien. Want de hoeveelheid grafiekjes die aantonen dat Nederland toch echt het centrum van de wereld (correctie: Europa) is als het om online engagement gaat, zijn simpelweg niet te versmaden.

Wat te denken van de eerste grafiek van het rapport:

image

Ik zeg: Nederland rulez!

En als je dacht dat social networking iets is voor ‘jongeren’, think again:

image

En dat ‘social gedoe’ groeit ook nog eens het hardst bij de ‘oudjes’:

image 

 

En dan staan er ook nog eens allerlei cijfers per land in. Met ander woorden, het is een heerlijke schatkist vol data en grafiekjes. Veel plezier ermee.

Geef een antwoord

1 Comment