Vacatures per regio: adempauze?

RM_regio_positief De  regio’s groeien deze keer slechts minimaal. Maar het is desondanks een groei. Mogelijk moeten de regio’s even op adem komen na de ongekende groei van de afgelopen periode. Want het gaast goed met de regio’s, zoveel is zeker. De resultaten van 2009 en 2010 staan voor alle regio’s in de slagschaduw van de resultaten van dit jaar.

De grote vraag is natuurlijk hoe het online vacaturevolume zich in de maand maart gaat ontwikkelingen. Gaan we na de adempauze van eind februari weer door met het herstel of vlakt de groei langzamerhand af? De grote vraag krijgt vanzelf een antwoord, maar daar moeten we natuurlijk wel een paar weken op wachten.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 6 – 8 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 6 – 8 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: 0,0%
  • West-Nederland: +0,1%
  • Oost-Nederland: -0,1%
  • Noord-Nederland: 0,0%

Ja, de zwaartekracht is eindelijk in werking getreden. Waardoor er zelfs een regio is die een kleine krimp laat zien: Oost-Nederland. Verder is er vooral sprake van een status quo. Maar doordat de grootste regio alsnog een stijging laat zien is het overal resultaat toch positief. Maar de afgelopen drie weken staan vooral in het teken van stabilisatie. Waarbij het aantal vacatures in de laatste week duidelijk lager uitvalt dan het aantal in de daaraan voorafgaande weken.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

En hier is de ontwikkeling ook nog eens fraai in beeld gebracht. Na een explosieve stijging in voorgaande weken is er deze week dus plaats voor een rustmoment. Of een omkering? Nee, daarvoor is het marktsentiment op dit moment eenvoudigweg te bullish. We gaan nog zeker door met goede resultaten in de komende weken.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord