Manpower Nederland groeit 3 procent

Logo en logotype Manpower Manpower Nederland heeft een prima jaar achter de rug. De Amerikanen zagen hun omzet in ons land met een kleine 3 procent stijgen ten opzichte van 2009. Daarmee presteren de Amerikanen – de nummer 3 van Nederland, zolang Adecco zijn cijfers nog niet bekend heeft gemaakt – precies marktconform. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Manpower vorige week publiceerde bij de Securities & Exchange Commission, de Amerikaanse beurswaakhond.

Dat betekent dat Manpower in ieder geval beter gepresteerd heeft dan marktleider Randstad. Manpower meldt in het jaarverslag dat het 8,3% van zijn Europese omzet uit Nederland haalt. Dat komt neer op een bedrag van USD 588 miljoen. Dat komt tegen de gemiddelde wisselkoers neer op EUR 444 miljoen – een toename van een kleine EUR 12 miljoen.

Maar de hamvraag is: is dat genoeg om aartsrivaal Adecco voor te blijven? Zullen de champagnekurken in Diemen dit jaar weer ploppen?

De nummer 3
Vorig jaar spoten de bubbels wel, toen Manpower met een minieme marge de Zwitsers voorbijstreefde in de jaarlijkse Flexmarkt-omzetranglijst. Adecco maakt de eigen jaarcijfers morgenochtend pas bekend.

Zeker is dat de Amerikanen terrein hebben gewonnen op marktleider Randstad. Ter vergelijking: De omzet van Randstad kromp in de Nederlandse markt van 2010 met een kleine 5 procent ten opzichte van 2009. Dat wil zeggen: Randstad inclusief het drama Yacht en alle andere niet direct aan uitzendbureaus gekoppelde activiteiten in Nederland.

Overigens telt Manpower de Nederlandse omzet van it-recruitmentdochter Elan niet mee in deze cijfers.

Deze week volgen de cijfers van Adecco en USG People.

Geef een antwoord

1 Comment