Kan je via PR een lijk leven inblazen? Nee toch…

ZapointHet ‘weblog’ TLNT is zoals zoveel sites een soort PR en marketing machine voor allerlei lieden die (in dit geval) iets binnen het domein van (online) recruitment en HR willen pimpen. Er worden bijzonder weinig artikelen gepubliceerd zonder verborgen agenda, PR spin of ander ongerief. Daarmee is deze site beter te negeren. Maar soms is de spin zo lachwekkend dat je daar wel iets over moet zeggen.

Zoals in het geval van een artikel van de hand van Madeline Laurano (Talent Systems Analyst and Advisory Practice Manager bij The Newman Group), die om ongetwijfeld financiele redenen Zapoint pimpt. Voor diegenen die Zapoint niet kennen, Zapoint is een volstrekt overbodige me-too personal branding site die in een soort reversed take-over begin 2010 Jobster heeft overgenomen. Sindsdien is Jobster powered by Zapoint geworden…

De reversed take-over slaat vooral op de traffic cijfers:

Compete: Unique visitors voor Jobster en Zapoint over de afgelopen 12 maanden 

Compete: Unique visitors voor Jobster en Zapoint over de afgelopen 12 maanden

Inderdaad, op basis van dezel lijntjes bestaat Zapoint niet eens… 2.825 unieke bezoekers per maand is natuurlijk een lachwekkende score. Maar Jobster laat een aanzienlijk beter resultaat zien. Waarmee de site nog enig bestaansrecht lijkt te hebben. Niet veel, maar goed.

En wat dat powered by Zapoint betekent is ook volstrekt onduidelijk. Want onderdelen van Jobster functioneren niet eens meer en geen van de zinloze features van Zapoint zijn in Jobster te vinden. Let wel, bijna een jaar na de overname van Jobster is er dus nog niets gebeurt in termen van integratie. Het enige wat er overduidelijk is gebeurt is dat Jobster sinds de overname bijna is gehalveerd in traffic en dat Zapoint nog altijd geen traffic heeft…

Waarom wil iemand van The Newman Group (volgens eigen zeggen a leading provider of talent management consulting services for numerous Fortune 500 global enterprises) in godsnaam tijd besteden aan een tweetal sites die onafwendbaar richting Deathpool gaan? Daar kan maar 1 reden voor zijn: geld. Blijkbaar heeft Zapoint in een laatste krampachtige poging Madeline Laurano tegen vergoeding bereid gevonden de loftrompet over Zapoint te tuiten. Wat vooral iets zegt over Madeline Laurane, en The Newman Group. En over TLNT…  Wat een armoe.

Geef een reactie