LinkedIn: wel kijken, maar niet reageren…

LinkedIn zwijgt nog altijd in alle talen. Een trieste situatie, eens te meer omdat Parker Barrile ondertussen (naar aanleiding van mijn INmail aan hem?) wel naar mijn LinkedIn profiel heeft gekeken. Wel kijken, maar niet reageren is blijkbaar het devies binnen LinkedIn als ze met een kritische ‘member’ worden geconfronteerd:

LinkedIn | Profile Stats Pro

Barrile is overigens de schrijver van het bizarre stukje waarin LinkedIn aangeeft haar werkzoekende ‘members’ te gaan spammen.

Overigens heb ik, zoals gisteren al aangekondigd, een e-mail naar Eugenie van Wiechen (MD van LinkedIn Nederland) gestuurd met het verzoek of LinkedIn eens wil uitleggen waarom zij mijn reactie op het bizarre stukje van Barrile niet plaatst.

In deze e-mail leg ik haar voor alle zekerheid nog maar eens de geschiedenis uit hoewel ik er natuurlijk vanuit ga dat zij bekend is met hetgeen er over LinkedIn op RecruitmentMatters wordt geschreven:

image

Maar Van Wiechen heeft het vast te druk om te reageren. Want ze zal toch niet zo bot, hooghartig of dom zijn om de vraag van een premium member te negeren? Nee, dat kan ik me niet voorstellen…

Geef een antwoord

10 Comments
 • Michel Rijnders
  says:

  @Marc: “Je bent een ongekend zelfgenoegzaam manneke.”
  Dat is jouw interpretatie die volgens mij uitgaat van een verkeerde intentie van mij uit. Ik kan je vertellen dat dat niet zo is en als je mij zou kennen zou je interpretatie ook anders zijn denk ik. Dat is volgens mij ook het geval in de emoticon discussie die wellicht vergelijkbaar is met:
  Ik zeg ‘hoi’ en bedoel dat als verwelkoming. Jij interpreteert mijn ‘hoi’ als afscheid. Ik kan heel duidelijk proberen te maken dat ik ‘welkom’ bedoelde, maar je blijft volhouden dat ik afscheid bedoelde. In real life zou uit de context duidelijk worden dat ik wegging en je interpretatie beter zijn.
  Ik gebruik emoticons ‘oprecht’; jij interpreteert het als ‘onoprecht’ en dat is jouw waarheid. Daarmee zeg je dat ik lieg over wat ik bedoel te zeggen.
  Maar goed, met welles nietes komen we nergens. Sta je open staan voor het bijstellen van jouw persoonlijke interpretaties dan wellicht wel.

 • Michel Rijnders
  says:

  *kwartje valt*: interpretatie. Je interpretatie van mijn emoticons is verkeerd. Je interpretatie van mijn LinkedIn reactie is verkeerd. Maar je ziet jouw interpretatie als de waarheid? (dat is een vraagteken en dus oprecht een vraag ; – ) met spaties omdat WordPress emoticons ook interpreteert)

 • Michel Rijnders
  says:

  Je reactie wordt waarschijnlijk gezien als ‘offensive’ en daarom niet geplaatst. En dan stuur je een ‘offensive’ mail om te vragen waarom je ‘offensive’ reactie niet geplaatst wordt. Als Van Wiechen niet reageert zal dat waarschijnlijk de reden zijn. Zie / begrijp je dat nu echt niet of speel je zelf doofstommetje? 🙂

  • Marc Drees
   says:

   Stel je toch eens voor dat ik dit soort misplaatst belerende reacties met onoprecht lachebekje niet zou plaatsen omdat ze mij onwelgevallig zijn? Is het daarom offensive? Wat een flagrante nonsens…

   • Michel Rijnders
    says:

    Nee, als jij besluit offensive reacties niet te plaatsen en je vindt deze reactie offensive dan zou je deze reactie niet plaatsen.
    Het lachebekje was oprecht. Ik had dezelfde smile omdat ik nog steeds hoopte dat het ‘show’ was, maar om terug te komen op mijn vraag: je begrijpt het dus echt niet? Dan krullen die mondhoeken naar beneden…

    • Marc Drees
     says:

     Helaas, jij begrijpt het niet. En het lachebekje is een veelvoorkomed item in reacties van jouw hand waar je de impact van een zin probeert te verluchtigen. Het is echter volstrekt onoprecht. En show is het niet, dus krul de mondhoeken maar naar beneden.

     • Michel Rijnders
      says:

      Je begrijpt emoticon gebruik niet. Ik geef met emoticons de teneur of context van een bericht aan. Daarmee probeer ik dus niet de impact van een zin te verluchtigen. Ik gebruik emoticons oprecht; als ten onrechte denkt dat ik lieg dan kan ik daar helaas weinig aan veranderen.
      Dat ik ooit nog eens discussie zou hebben over emoticon gebruik had ik nooit durven dromen :'(
       
       
       

     • Marc Drees
      says:

      Je bent een ongekend zelfgenoegzaam manneke. Het past bij je leeftijd noch statuur. En hou het op interpretatie, maar het emoticon gebruik wat jij hanteert is volstrekt onoprecht.