eHRM event op 17 maart. Nog niet ingeschreven?

Logotype Emerce eHRM event Wie heeft zich nog niet ingeschreven voor het eHRM event van 17 maart? Eerlijk zeggen. Hmm… Maar gelukkig is er nog een kans; als je tenminste met korting (jawel, dankzij RecruitmentMatters) dit niet te missen event gaat bijwonen. De kortingscode is helemaal aan het eind van dit artikel te vinden. Dus gewoon rustig doorlezen, dan kom je er vanzelf.

Een weel geleden heb ik al aandacht in het eHRM event besteed, maar er zijn de nodige programmatische aanvullingen te melden. Tenslotte was een week geleden het middagprogramma nog maar zeer beperkt ingevuld waardoor ik geen keuzes kon maken. Maar dat is nu anders.

Overigens heeft een onverlaat bij Emerce het ochtendprogramma omgegooid waardoor Randstad en Broadbean gelijktijdig spreken. En dat terwijl ik juist had gekozen voor deze twee partijen toen ze nog op verschillende tijden stonden ingepland. Nou, dan wordt het dus Ranstad, want er is natuurlijk een redelijke kans dat het Broadbean verhaal een productpresentatie wordt. En dat hoeft niet voor mij.

Dit is het totale middagprogramma, waar overigens nog wel enige gaatjes in zitten. Maar een kniesoor die daarop let:

image

Dat ziet er al heel wat completer uit. Met als zeer aantrekkelijke afsluiting de onvervalste en fameuze eHRM borrel. Mis dat niet, Maar voor die tijd dient er eerst nog even een viertal sessies te worden bijgewoond. En zo te zien zijn het of product presentaties (die laat ik standaard aan mij voorbij gaan) of praktijk cases (dat kan natuurlijk buitengewoon interssant zijn).

Bij de eerste middagsesie ga ik niet voor Roos van Vugt (Deloitte). Tenslotte heeft zijn niets meer met recruitment te maken. Het UWV kan niet serieus nemen zolang Werk.nl nog bestaat. Dus wordt het:

Marianne HerbertMarianne Herbert (innovatie consultant bij Logica)
En zij is binnen Logica  onder meer verantwoordelijk voor het vergaren van ICT-trends en de invloed daarvan op mensen en organisaties, onder de noemer ‘de connected world’. Ja, kretologie is altijd een sterk punt van ICT rakkers zoals Logica. Maar gaat Herbert dan presenteren? Nou, het volgende:

Hoe hebben deze trends impact op de manier waarop wij leren, organiseren, samenwerken en innoveren?

Ik loop het risico in een commercieel praatje terecht te komen, maar wie niet waagt die niet wint. Zullen we maar denken…

De tweede middagsessie is moeilijker kiezen, tenslotte worden er naar mijn idee drie praktijkcases gebracht. Omdat ik in de afgelopen jaren zo’n beetje ben doodgegooid met Deloitte kies ik ter vergelijking voor:

Cees SiermannCees Siermann (Manager Corporate Communications bij KPMG)

O jee, een corporate communicatie man. Een spinner… En hij gaat vertellen over:

[…] welke keuzes KPMG heeft gemaakt en hoe het ‘talent en ambitieplatform Gááán’ is ontstaan en ingericht. Van scriptiecoach op Facebook tot iPhone app. En hoe het anno 2011 succesvol wordt ingezet voor de recruitment bij KPMG. Ook wordt stilgestaan bij de concrete effecten en resultaten.

Corporate communicatie in the lead bij de ontwikkeling van  een talent en ambitieplatform… Zitten er bij KPMG soms geen recruiters? Eens kijken of ik door de spin van Siermann heen kan luisteren.

In de voorlaatste sessie is de keuze bijzonder eenvoudig. Want waar staat het hoofdkantoor van Luba? En waar woon ik (nog even)? Precies! Als dat geen goede motivatie is voor een keuze, dan weet ik het ook niet meer. Hoe dan ook, ik ga naar de presentatie van:

Kaj JalvingKaj Jalving (e-commerce manager bij Luba)
E-commerce manager? Luba is toch geen retailer? Nou ja, het is maar hoe je het bekijkt. Maar laten we geen zout op slakken leggen (als bioloog weet ik dat je hiermee de slak geen plezier doet…). En als ik me niet vergis, is Jalving een man naar mijn hart. Waarom ik dat denk? Wat dacht je van deze zin:

Een presentatie voor recruiters die van cijfertjes houden.

Inderdaad, ik ben geen recruiter. Maar ik ben gek op cijfertjes. En vooral cijfertjes die te maken hebben met het rendement van online recruitmentkanalen. En laat dat nou net zijn waar die cijfertjes van Jalving over gaan. Ik kan bijna niet wachten!

De laatste sessie wordt de paneldiscussie over nieuwe online recruitment modellen. Daar kunnen de productpresentaties van Connexys en Mobillion natuurlijk niet tegenop.

En na die panelsessie is er eindelijk, eindelijk tijd voor de borrel. Als mijn vingers nog een glas kunnen vasthouden tenminste. Want na 9 (negen!) blogpostings zou het ook zomaar kunnen dat mijn linkerhand dienst weigert. En wijn met een rietje drinken is mogelijk niet zo verstandig.

Hoe dan ook, tot de 17e! Ik heb er in ieder geval zin in.

Korting voor RecruitmentMatters lezers
Na enig smeekwerk van mijn kant heeft Emerce over haar hart gestreken en de korting voor RecruitmentMatters lezers verlengd. En jawel, de korting is ook nog steeds EUR 50. Om de gelukkige eigenaar van deze korting te worden dien je jezelf hier te registreren en vervolgens in het veld Actiekode de code QZYC6569 in te vullen.

Geef een antwoord

1 Comment