Curator: ‘Corgwell-interimmers uit de brand’

Logotype Corgwell Met vrijwel alle zzp’ers die crediteur zijn van het failliete interim-managementbureau Corgwell zijn regelingen voor vergoeding getroffen. Dat zegt curator Maarten Jansen van advocatenkantoor Van Riet. Jansen neemt het faillissement waar voor zijn collega Carin Schreuder.

Wij spraken Jansen naar aanleiding van het tweede faillissementsverslag dat deze maand is gepubliceerd (pdf).

Deal De Roo
Volgens Jansen bestaat het merendeel van de concurrente crediteuren uit vorderingen van de ABN-Amrobank, leasemaatschappijen en verhuurder van de kantoorpanden. Jansen: ‘Maar vrijwel alle interimmers onder de concurrente crediteuren worden ten minste gedeeltelijk door de doorstartende partij vergoed en de meeste daarvan zelfs volledig.’ Corgwell is kort na het bankroet door negen voormalige partners onder de naam De Roo Management & Advies doorgestart.

Bij die doorstart trof de curator een regeling ter vergoeding van de gedupeerde zzp’ers. Met het recht de activa te kopen (à zes ton), zouden de doorstartende directeuren-eigenaren van De Roo de relatie met de opdrachtgevers van Corgwell Interim kunnen voortzetten. Daarbij stelde Schreuder de voorwaarde dat als De Roo ‘met de interimmers tot zaken zou komen’, het bedrijf dan ook zou ‘bekijken of zij de gehele achterstand of een deel daarvan aan de interimmers alsnog zou betalen.’

Bancair leed
Volgens Jansen viel ‘een enkele interimmer buiten de regeling, maar De Roo heeft ze allemaal gedeeltelijk vergoed.’ Blijkens het tweede faillissementsverslag telt de boedel van Corgwell Interim Management 23 crediteuren met een opgetelde vordering van een kleine EUR 1,4 miljoen.

EUR 1,1 miljoen daarvan staat op naam van de ABN Amro, dat in het totale faillissement van Corgwell Groep EUR 2,9 miljoen claimt. Hoeveel de bank van dat bedrag zal terugzien, is nog niet bekend. Volgens Jansen zal dat pas blijken nadat de hoogte van de definitieve claim van de fiscus bekend is.

Geef een antwoord

2 Comments