#eHRM: Paul Harrisson

Paul HarrissonEn meteen na de lunch beginnen we met de tweede keynote spreker, Paul Harrison (Managing Partner of Carve Consulting) die het gaat hebben over The Social Layer: Employer Reputation 2.0 and HR’s role in developing a Corporate Social Networking Strategy. Dat is nog eens een titel waar je je tanden op kan stukbijten. Maar ik zit al hoovol in de zaal.

Want ik ken Harrisson nog van de CSN conferentie in 2009 en van de Global Recruitment Conference in 2008, en dat waren beide interessante presentaties. Nou maar hopen dat Harrisson zijn Ritalin heeft ingenomen, want de man spreekt als een machinegeweer. Waardoor ik nooit kan bijhouden wat hij allemaal voor interessante dingen vertelt. Iemand met een videocamera in de zaal?

Social recruiting is volgens Harrisson dood; de social company is de onvermijdelijke volgende stap. Dit wordt een presentatie die in de richting van Empowered gaat. Het boek met die titel van Josh Bernoff (Forrester) die uitleg dat klanten (lees ook: kandidaten) empowered zijn. En uitsluitend met empowered employees (lees ook: empowered recruiter) kan je met deze empowered klanten omgaan.

Verdomd, Paul noemt Glassdoor, en slechts vier handen gaan omhoog in de zaal om aan te geven dat ze Glassdoor kennen. Er zijn dus eigenlijk geen lezers van RecruitmentMatters in de zaal. Of niemand heeft nooit een van de artikelen over Glassdoor gelezen… Wat een bummer. De aandacht voor Glassdoor, de vacaturesite van de volgende generatie, zal nu ineens wel omhoog gaan. Goed gedaan, Paul! O ja, Harrisson noemt Glassdoor de Tripadvisor van online recruitment.

Ik denk dat ik Harrisson The Splinternet hoor beschrijven. Oftewel de gedistribueerde website waar je overal bent waar je klanten/kandidaten zijn. Maar dan niet slechts er zijn, maar vooral de interactie aangaan. En niet proberen de communicatie te sturen. Mensen vertrouwen andere mensen.

Zoals altijd kan ik niet alles herhalen door de wijze van presentatie. Hier had je dus gewoon bij moeten zijn.

En verdomd, de laatste sheet toont het boek Empowered!

Geef een antwoord

1 Comment