#eHRM: Waren Hammond

Warren HammondNa Harrisson krijgen we een tweede Engelse presentatie, en deze is in potentie bijzonder interessant. Want Warren Hammond (Vice President en General Manager Benelux bij Monsterboard) gaat ons iets vertellen over de Evolution of a job board. Waarbij dat job board natuurlijk Monster is!

Gaan we een overzicht krijgen van de geboorte en de groei van Monster? Nee, gelukkig niet. Hammond’s presentatie gaat ons inzicht geven in de snel veranderende employer market en het snel veranderende gedrag van jobseekers. En ongetwijfeld de wijze waarop Monster hier (adeqaat) op heeft gereageerd. Zou die adequate reactie soms 6Sense betreffen, of de Career tools, of Assisted Search, of de iPhone en iPad apps? We gaan het horen.

Nou is het gedrag van werkzoekers natuurlijk helemaal niet aan het veranderen; de komst van alternatieven geeft werkzoekers wel meer keuze dan alleen een vacaturesite om te zoeken naar banen of om een CV achter te laten. En  hoe ga je daar als vacaturesite nou eigenlijk mee om. That’s the question. Ik  ben benieuwd naar het antwoord van Hammond.

Hammond begint, overigens zeer onderhoudend met typisch Brits gevoel voor understatement, wel met de vroegste historie van vacaturesites. Of eigenlijk zelfs daarvoor. Leuk, maar in de korte tijd die hij heeft betekent dat niet veel goeds voor de aandacht die hij aan recente ontwikkelingen bij Monster kan besteden.

Verder stelt hij met datzelfde Britse gevoel dit: We are not cool and we will never be cool. On the money Maar wat ben je dan wel? Volgens Hammond is dat een site voor bezoekers die op dit moment op zoek zijn naar een vacature. Puur transactioneel. Wat natuurljk de party line is en waarbij social media volledig worden genegeerd. Waarbij traffic stats van Comscore als argumentatie wordt gebruikt.

O ja, de Nederlandstalige iPad app van Monster wordt maandag gelanceerd.

En ik heb mijn belangrijkste vraag kunnen stellen: 6Sense gaat in (closed) beta in het derder kwartaal en wordt naar verwachting en gaat naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 live. Dat is dus nog een tijdje wachten…

Geef een reactie

1 Comment