#eHRM: Willem Blom

Willem BlomBij de derde sessie van de dag heb ik een probleem. Want hoewel er vier sessies zijn waar ik uit kan kiezen is er eigenlijk niet een die ik bij wil wonen. Maxlead en Jacco Valkenburg zijn schaamteloze zelfpromotie sessies en daar heb ik geen zin in. Dan is er Radi Jaarsma van Manpower, maar ik heb net naar Randstad geluisterd en vanmiddag volgt er nog een sessie van Luba, en drie uitzenders op 1 dag trek ik niet. Dus wordt het Willem Blom (oprichter Expand online) met zijn presentatie Werven via Google. Life’s a bitch…

Ik hoop alleen dat Blom het niet gaat hebben over dat bijzonder kreupele onderzoek van Expand online over de vindbaarheid van vacatures op wervingssites. Want dan had ik beter gewoon helemaal geen sessie kunnen kiezen en even genieten van enige welverdiende rust.

Het is een primer over werven met behulp van  Google. Het is dus een soort laag-technisch praatje voor de newbies in de wondere wereld van online recruitment. Blom heeft de uitstraling en het taalgebruik van een evangelist, dus dat gaat prima lukken. Maar omdat ik niets op heb met geloof valt mijn aandacht regelmatig weg. Wat ook niet helpt is dat Corne Wielemaker voor mij zit.

Voor geinteresseerden even de samenvatting:

Google Analytics + SEO + Google Adwords gebruiken. En als je het niet zelf kan, dan moet je Expand online even bellen.

Jammer dat het gemankeerde onderzoek van Expand online niet voorbij is gekomen. Daar had ik wel wat methodologische vraagjes voor gehad.

Door naar de vierde sessie!

Geef een antwoord

1 Comment
  • Corné Wielemaker
    says:

    Marc, sorry dat ik je afleidde van je nobele blogtaak. Je hebt het weer heerlijk kritisch opgeschreven. Ik vind het ook heel vervelend dat Willem Blom zijn verhaal op een manier verteld alsof hij voor een klas met kleuters staat.

    Maar wat ik wel eens vergeet te realiseren, is het feit dat dat misschien ook wel zo is. Aan de vragen uit zo een zaal valt af te leiden dat mensen de basiskennis over google in combinatie met recruitment nog niet aan boord hebben. En dus vind ik het verhaal van Willem in die zin zeker niet nutteloos. Zorgwekkend, dat wel.